2. jan 2008 16:36
Danes sem pregledovala kataloge kuhinj Gorenje in kataloge njihove keramike. So me same .
Imam pa pripombo: kuhinjski elementi in postavitev kuhinj so takšni, kot da imajo običajne kuhinje najmanj 25 m2, v bližini pa še prizdiek za tiste stvari, za katere jaz ne vem, kam bi jih vtaknila.
Navdušena sem nad elementi, izdelani po meri ( kar je zanseljivo ceneje kot kuhinje Gorenje), ki segajo do stropa. Svetle barve, pralne povšine in brez fug, v katerih se nabira kunijska nesnaga. Na tleh gladko, nedrsno površino, brez nepotrenih robov.
Se mi zdi, da kuhinje rišejo tisti, ki si v svoji kuhinji skuhajo samo kavo, pa še tisto na avtomat, ki ga v nobenem katalogu nisem niti videla. Te kuhinje uporabljajo: vrbove veje, 4 kozarce, teglc z rožo, ene zelene jabk, pomaranče, raztresen po pultu, 4 kaktuse, 3 enake , prave barve steklenice z nečim, kar še užitno ne zgleda. Bleščeča posoda, v kateri ni nikoli nihče kuha. Prav za robom objektiva pa zgarane, od čistil razžrte roke, utrujene gospodinje, ki se vrača domov ob 18.00 uri in jo briga barva okrasnih steklenic brez funkcije.
PS Keramične ploščice, oja, tiste pa so za dol past. Kuhinje bodo pač delali mizarji, če bo vse v redu, še letos.
F r i n a