Sponka

marjeta10  

član od: 5.6.2007

sporočila: 313

tema odprta - 30. dec 2007 21:14 | ogledi: 1.645 | odgovori: 9

Najprej vsem skupaj lep pozdrav,mogoče bo malo čudno izpadlo tole moje vprašanje,vendar me zanima ,če kdo ve ,kje bi lahko kupila takšno veliko sponko ,po domače "knoflco",da bi skupaj spela brezrokavnik ki nima gumbov!

lep pozdrav in lepe praznike

marjeta10www.bjwebart.com/daisy_images/dais

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

30. dec 2007 21:24

Poglej po pozamentarijah,če si iz lj potem pri Centromerkurju,pa kakšen prometej ali hobi trgovine.Včasih je bila tudi trgovina ,ne vem če je še Klara,ki podnevi šiva onoči para,.... anaeva

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

30. dec 2007 21:28

kaj pa kakšna lepa broška, tega je veliko .. katka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

30. dec 2007 21:29

V Celju na starem trgu in v BTC, Hala A je trgovina z blagom, kjer imajo marsikaj, morda tudi iskano sponko. Pa v Gosposki v Celju je dobro založena trgovina Bagat (se mi zdi).

Ker ne vem, od kod si, Marjeta......

rimljanka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

30. dec 2007 22:03

Točno vem, kaj te muči: brezrokavnik, ki se odpira, pa se naj ne bi. Poznam te varnostne sponke: obstajajajo take, velike cca 8 cm in imam dve, za pomoč pri pletenju kit. So tako grde, da si je ne želiš na kak brezrokavnik.

Obstajajo tudi sponke, ki so okrašene s kakimi kroglicami in so v osnovi namenjenjene spenjanju kilta ( škotskega krila ), ampak jih res že dolgo nisem videla.

Za tvojo zadrego obstaja boljša rešitev: vzameš dva  gumba, recimo na zlati podlagi črno svetlečo ploščo. Povežeš jih med sabo s koščkom zlate verižice. En gumb spodaj prišiješ na eno stran brezrokavnika, za drugi gumb  pa narediš gumbnico. Ali pa narediš dve gumbnici. Ali pa drugi gumb hinavsko pritrdiš tja, kamor nočeš narediti luknjice. Videno in uporabljeno. In nekoč tudi drago kupljeno.

Obstaja pa še varianta, ki je meni bolj sprejemljiva. Broška, ki jih je na trgu ogromno. Imajo jih celo v Intersparu. Ni luknjice, je pa res, da nakit potem izbereš zelo previdno.

V trgovini za ustvarjalne  npr. Prometej, imajo snove za broške, v katere lahko namestiš točno tako blago, kot si ga izbereš.

Če je brezrokavnik, ali tisto, kar boš nosila poleg,konfekcija,  previdno izreži ustrezen košček za na podlago broške. Aja, zdaj se pa že hecam .

F r i n a

frina  

30. dec 2007 22:04

Rimljanka, trgovina se imenuje Lango - Elna. F r i n a

rimljanka  

31. dec 2007 10:00

Ja, res je. Ampak, najbolj je važno, da vem, kje je. Ime se spremeni, vsebina in lokacija ostaneta.

rimljanka

frina  

31. dec 2007 16:30

Pred leti sem v tej trgovini kupovala over lock. Točno sem vedela, kje je, kaj prodajajo, ampak kako se imenuje, da bi poklicala po telefonu, pa se nisem spomnila. Izvesek je Elna, Lango pa je tista skrivnotna beseda v telefonskem imeniku.

To je trgovina, kjer mene zgrabija za geldtašl, pa ne spustijo, pa ne spustijo .

V tej ulici je zelo leta okenska zasaditev rož, vendar je treba paziti, da se pri zijanju ne zaletiš v kandelaber, ki je vedno tam, kjer ga ne pričakuješ. Midve z Rimljanko sva prišli v ločenem času do istega spoznanja, da je treba pri hoji gledati tudi po tleh.

F r i n a

rimljanka  

31. dec 2007 16:32

Ali pa vsaj pred sebe, ja. rimljanka

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

31. dec 2007 18:16

Poglej tudi v trgovinici Target v kletni etaži Emporiuma (BTC Ljubljana).

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti