"popravljanje" juh iz vrečke

mc maya  

član od: 28.11.2001

sporočila: 474

tema odprta - 28. avg 2002 10:43 | ogledi: 2.859 | odgovori: 7

Včasih človeku zapaše juhica, pa nima časa, da bi si skuhal "ta pravo", zato pač poseže po tisti iz vrečke. Vendar pa take juhe pogosto niso tako okusne, zato me zanima, kako jih "popravite", torej kako jim izboljšate okus. Sicer vem, da niso najbolj zdrave , ampak včasih pa vendarle za silo nadomestijo juhico, ki jo je treba kuhati dolgo časa ali za katero nimamo vseh potrebnih sestavin (tu imam v mislih gobovo juho).

lp in hvala za pomoč

maja

KRALJ  

član od: 22.10.2001

sporočila: 123

28. avg 2002 11:23

Sicer sem absolutno proti juham iz vrečke, ampak je tako kot praviš.Za včasih. Lahko jih izboljšaš s kislo smetano, s kapljico balzamičnega kisa, s kakšno kapljico vina ali pa kaj takega. Kaja

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

28. avg 2002 12:07

Nic se ne upravicuj, na kampiranju, so juhe iz vrečke zakon. Pa tudi včasih pozimi, ko se me loteva kaj smrkajočega in ni energije za kaj drugega, kar paše, posebno kremaste. Gobjo juho izboljšaš s tem, da del vode zamenjaš z mlekom. Pa tudi posušene zmlete črne trobente so dobre. LP

neznan uporabnik

28. avg 2002 12:14

Konkretno gobovo juho izboljšam takole: - če imamo v hladilniku kaj gob (zmrznjene, posušene ali šampinjoni) jih dodamo v juho - na koncu pa juho izboljšamo tako, da v kislo smetano zamešamo 1 rumenjak ter vmešamo v juho (juha ne sme več vreti, ker se sicer sesiri) - seveda dodamo tudi limonin sok Pozdrav, Marjeta

Lucy  

član od: 7.2.2002

sporočila: 80

28. avg 2002 13:56

Gobovo juho izboljšam tako, da dodam kislo smetano, kuhano in na kolobarje narezano hrenovko ter na kockice narezan in na maslu prepražen kruh. Njami, odlično.

mc maya  

član od: 28.11.2001

sporočila: 474

28. avg 2002 17:19

hvala za vse idejce za gobovo juho. kaj pa druge juhe? lp, maja

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

28. avg 2002 18:36

Predvsem je odvisno tudi od tvojega okusa. Pri nas doma imamo radi tudi bolj pikantne zadeve, zato včasih čisto običajno juhico iz vrečke (kurjo, blejsko, govejo, kajpavemkakšno še... ) "obogatimo" z žlico ali dvema paradižnikove omake, nekaj kapljicami tabasca, žlico sojine omake. Ob pomanjkanju časa in mrzlih zimskih večerih še kako prija, ko ni cajta za tapravo župco. Lep pozdrav. TanjaG.

neznan uporabnik

29. avg 2002 20:56

Dej, dej, dej! Enkrat ko maš cajt si nared tapravo juho, jo zlij ven na deko, na sonce in počakej da se posuši. Potem jo spakeri u vrečke in spravi v omaro za zimo. Oh, pardon, pomojem se sam mal hecam.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti