27. dec 2007 22:23
Sama sem 2 leti nazaj 3 mesece potovala po Avstraliji. Kot je napisala že mimika je Avstralija zelo prijazna za potovanje. Povsod je veliko turističnih oz. popotniških agencij z ogromno informacijami in raznoraznimi ponudbami. Predvsem velja to za vzhodno obalo, ki je najbolj turistično obiskana in zelo enostavna za potovanje. Mogoče je najboljše začet potovanje ravno na tem delu, sploh če ste še bolj neizkušeni. 5 tednov sicer ni zelo veliko za to zanimivo deželo, vsekakor pa se da v tem času ogromno videt. Jaz na vašem mestu ne bi naredila preveč natančnega načrta že vnaprej, ker boste tam veliko lažje dobili občutek kam in kaj se splača. Vsekakor priporočam najem/nakup avta oz. avtodoma. Tako boste najbolj neodvisni od prevoza, ki je v Avstraliji najbolj problematičen (sicer so letala na notranjih relacijah pogosta, vendar tudi precej draga, predvsem v notranjost celine); Ljudje so prijazni in vedno pripravljeni pomagati. Dežela je zelo varna, kar ti daje občutek sproščenosti. Sama nisem doživela niti ene slabe izkušnje in nasploh me je Avstralija izredno navdušila s svojimi lepotami, posebnostjo in velikodušnostjo. Gerna, če te zanima kaj specifičnega, ti kar vprašaj, tu ali pa na zs. Roncolino, 3000 eur za 3 tedne sicer ni pretirano ugodno, vendar verjamem, da je vredno tega denarja, ker v kratkem česu veliko videt je v lastni režiji skoraj nemogoče, oz. te ravno tako stane veliko. Sama sem nekoliko več porabla v 3 mesecih, bi pa lahko opravla potovanje v krajšem času, če bi imela več denarja. Vendar pa je čar potovanja ne samo v čim več videt, ampak tudi in predvsem v spoznavanju ljudi in dežele kot take, narave, kulture, razmišljanja... in za to je pa potreben čas; vsekakor pa se ga za takšne izkušnje splača porabit! Lepo in zanimivo potovanje! tamč