Poizkuševalec

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

28. feb 2008 11:56

Joj Lidka oprosti, ampak sem tolk zasedena. Obljubim da bom probala v kratkem. Se mi na njivi tolk dogaja, pa še Loni me je z eno čajoto zaposlila. Pikica, a bi ti men zaupala tisti recept za torto, saj veš katero? Ne bom nič povedala punce. Ste se tolk časa menili vsi skupaj, zdaj pa imate kar ste želele/i. lp Vesna

pikica82  

član od: 7.9.2006

sporočila: 236

28. feb 2008 20:15

Jade, malo še počakaj. Reca, pošljem recept na mail. Ga bo že posredoval, če jo bo želel poskusit. Lp, pikica82

Reca  

28. feb 2008 20:22

OK, smo ga malo odklopili, da lahko tukaj delamo. Kolikor ga poznam ga bo pa še kako želel poskusit. Še prej ga bom pa štihat (lopatit) povabila, da bo energijo pokuril. lp Vesna

pikica82  

28. feb 2008 20:59

Samo ne ga preveč matrat, no. Se mi bo še zasmilil, ko more tok delat. Recept je na poti. Lp, pikica82

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

28. feb 2008 22:41

Reca, in kako napreduje čajota? Kam si jo posadila?

Loni Makaroni

Reca  

29. feb 2008 9:57

Loni, nisem jo še posadila, mi morata poba še preštihat in potem bom počakala na toplo sončece. Si ne upam kar tako, nekaj na blef. Če jo posadim v lonec pa se bojim, da bi jo pri dajanju v zemljo polomila. Buče se mi namreč zelo smilijo, obožujem jih in mi je škoda vsakega listka. Pikica upam, da mi ga takoj posredoval (recept namreč) ker smo v fazi rojstnodnevnih pek in bo prišlo tole kot naročeno. Matrala ga pa ne bom preveč, vsaj danes ne, jutri pa bo treba prijet za lopato, sicer se je pa sam ponudil. lp Vesna

pikica82  

29. feb 2008 14:03

Joj, mi imamo pa zdajle zatišje z rojstnimi dnevi. Lahko pridem pomagat? Lp, pikica82

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

29. feb 2008 16:19

A lahko še mi firbci zvemo recet za to torto???

jade

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

29. feb 2008 16:26

Mene je pa začela buča čojota mikat, da jo preizkusim. Ima mogoče katera kako seme viška???? ham-njam

Reca  

29. feb 2008 16:38

ZA RULADO 5 jajc 2 žlici vroče vode 150 g sladkorja 1 zavitek limonine arome 70 g moke 1 žlica jedilnega škroba 100 g malinove marmelade Pečico segrejte na 200° (ventilatorsko na 160°). Gosto penasto stepite jajca, 2 žlici vroče vode, sladkor in limonino aromo. Moko zmešajte z jedilnim škrobom (ali pecilnim praškom), presejte na jajčno peno in rahlo zmešajte. Pekač obložite s papirjem za peko, premažite s testom in pecite približno 12 minut. Biskvit vzemite iz pekača, pretresite na s sladkorjem potreseno kuhinjsko krpo, odstranite papir, premažite z malinovo marmelado, zvijte in ohladite. krožnik za torto obložite s papirjem za peko in nanj položite tortni obroč 26 cm. Biskvitno rulado narežite na 1 cm debele rezine in z njimi obložite prvi obod, potem pa še dno obroča. ZA KREMO 500 g malin (ali borovnic ali gozdnih sadežev) 125 ml pinjenca ali kislega mleka žlička naribane limonine lupinice 50 g sladkorja v prahu zavitek vanilin sladkorja 300 g sira mascarpone Preberite maline in jih 300 g pretlačite skozi gosto cedilo. Pire v skledi zmešajte s pinjencem, limonino lupinico, s sladkorjem v prahu ter z vanilin sladkorjem. Nato v to zmes vmešajte še mascarpone sir ter preostale cele maline. Kremo namažite po vnaprej pripravljeni podlagi. Torto okrasite. Evo jade, upam da mi pikica ne bo zamerila, ker sem to jaz uredila namesto nje. Kar se pa tvojega predzadnjega vprašanja tiče pa pravi naš "mulc", da še malo počakajte, ampak da pečete pa lahko kljub vsemu, ne bo nič hud. Sploh jutri ko bo na sosednjem hribu na tlaki. Tako da lahko kar z vozičkom kaj okol primahaš. Kar se čajote tiče, bom jeseni radodarna če obrodi. Pikica, ti kar pridi pomagat. Štartam jutri zvečer z ledeno torto Karmen iz baze. Končni rezultati bodo vidni v nedeljo dopoldan, kar se pa okusa tiče, bodo pa štajerci imeli zadnjo besedo istega dne popoldan. Po nekakšnem redu bom nadaljevala s peko 11.3. in na ta dan bosta morali bit narejeni kar dve torti in bi pomoč kar prav prišla. lp Vesna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti