29. feb 2008 16:38
ZA RULADO
5 jajc
2 žlici vroče vode
150 g sladkorja
1 zavitek limonine arome
70 g moke
1 žlica jedilnega škroba
100 g malinove marmelade
Pečico segrejte na 200° (ventilatorsko na 160°). Gosto penasto stepite jajca, 2 žlici vroče vode, sladkor in limonino aromo. Moko zmešajte z jedilnim škrobom (ali pecilnim praškom), presejte na jajčno peno in rahlo zmešajte.
Pekač obložite s papirjem za peko, premažite s testom in pecite približno 12 minut. Biskvit vzemite iz pekača, pretresite na s sladkorjem potreseno kuhinjsko krpo, odstranite papir, premažite z malinovo marmelado, zvijte in ohladite. krožnik za torto obložite s papirjem za peko in nanj položite tortni obroč 26 cm. Biskvitno rulado narežite na 1 cm debele rezine in z njimi obložite prvi obod, potem pa še dno obroča.
ZA KREMO
500 g malin (ali borovnic ali gozdnih sadežev)
125 ml pinjenca ali kislega mleka
žlička naribane limonine lupinice
50 g sladkorja v prahu
zavitek vanilin sladkorja
300 g sira mascarpone
Preberite maline in jih 300 g pretlačite skozi gosto cedilo. Pire v skledi zmešajte s pinjencem, limonino lupinico, s sladkorjem v prahu ter z vanilin sladkorjem. Nato v to zmes vmešajte še mascarpone sir ter preostale cele maline. Kremo namažite po vnaprej pripravljeni podlagi. Torto okrasite.
Evo jade, upam da mi pikica ne bo zamerila, ker sem to jaz uredila namesto nje. Kar se pa tvojega predzadnjega vprašanja tiče pa pravi naš "mulc", da še malo počakajte, ampak da pečete pa lahko kljub vsemu, ne bo nič hud. Sploh jutri ko bo na sosednjem hribu na tlaki. Tako da lahko kar z vozičkom kaj okol primahaš.
Kar se čajote tiče, bom jeseni radodarna če obrodi.
Pikica, ti kar pridi pomagat. Štartam jutri zvečer z ledeno torto Karmen iz baze. Končni rezultati bodo vidni v nedeljo dopoldan, kar se pa okusa tiče, bodo pa štajerci imeli zadnjo besedo istega dne popoldan.
Po nekakšnem redu bom nadaljevala s peko 11.3. in na ta dan bosta morali bit narejeni kar dve torti in bi pomoč kar prav prišla.
lp Vesna