zdravo
spet jaz. rabim nasvet pri peki biskvita.
s cim vi navlazite cokoladen biskvit in kako ali to kar polijes po pecivu ko je to ze peceno in ce s koliksno kolicino za biskvit (23x25) ali kako drugace?
hvala za pomoc
Mark Avrelij
zdravo
spet jaz. rabim nasvet pri peki biskvita.
s cim vi navlazite cokoladen biskvit in kako ali to kar polijes po pecivu ko je to ze peceno in ce s koliksno kolicino za biskvit (23x25) ali kako drugace?
hvala za pomoc
Mark Avrelij
23. dec 2007 19:19
S sladkornim sirupom - v vodo daš sladkor in zavreš, počakaš, da se ohladi. Včasih uporabim namesto vode mleko, količine ne bi vedela, samo spodnjo plast navlažim manj kot ostale, z navlaževanjem ne pretiravam, saj bi prišlo na koncu vse skupaj preveč pocasto. Loni Makaroni
23. dec 2007 19:38
Odvisno kakšno je pecivo. Če je čez biskvit kakšno sadje, potem ga namočim s kompotom, ki ga malo razredčim z vodo, včasih dodam vaniljin sladkor Če gre za druge kreme pa kar s sladkano vodo, včasih sladkanim mlekom. Imam "tuš" za namakanje peciva To je res suprer zadeva ker se biskvit enakomerno namoči...
23. dec 2007 22:41
Svoje obdobje peke in kuhe bi lahko označila kot "pred" in "po" mojstru Goljatu. V obdobju "po" tudi jaz uporabljam "tuš" s sladkano vodo, notri pa malo likerja (kirsch ali kakšen drug sadni liker). Sama procedura in nenazadnje fantastičen okus sta me prevzela že na tečaju, da o navdušenju jedcev ne govorim. Biskviti in torte so sedaj še boljši, s skrivnostnim okusom v ozadju, ki se mu težko upreš in obupno grabiš po šeeee . A seveda skrivne recepture ne izdamo... katka
23. dec 2007 23:34
Morska medvedka in katka; KAKO IZGLEDA TALE TUŠ ?! Prosim, da mi povesta, ker jaz to varianto iščem po trgovinah že neki časa. PROOOOOOSIIIIIM ZA ODGOVOR. Mark, kaj pa mleko, rum in sladkor ?! S tem jaz navlažim razne biskvite in je ful dobro. *štorklja*
24. dec 2007 1:33
Jaz ga najrajši navlažim s sokom od kompota, je najbolj sočno in okusno, sploh če ga še oplemenitiš s kakim likerjem. Sladkana voda mi ni tako pri srcu, hitro pride presladko, mleka dostikrat ravno nimam ali pa bi se mi teplo s kakim drugim okusom v torti, sem pa že poizkusila. Lahko tudi s kakavom ali kakavovo vodo. Navlažiš ga, ko je ohlajen in vsako plasto posebej, je najlažje, da ti ne razpadejo. Štorklja to je sladkor+voda, lahko vse skup še kuhaš in lahko na koncu, ko se ohladi vanj vmešaš še kak liker, da da aromo, to je to, nič težkega;) Katka lopatka, ti le povej obiskom recepturo, "Samo slab kuhar skriva svoje recepte," pravi Oseli;) Veri
24. dec 2007 8:33
Veri, hehe, saj največkrat le povem :) Sicer pa ne delam zelo sladkane vode. Tuš sem naredila sama iz malega fruca, samo naredila sem par luknjic v pokrovček, lahko uporabiš tudi plastično stekleničko od kakšnega jogurtovega napitka ali kaj podobnega. So pa punce govorile, da se tale tuš kupi v Obiju. Se pa iz otroštva spomnim, da smo imeli doma nekaj podobnega za rože - ko še ni bilo teh "špric" katka Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 24. dec 2007 08:33:37Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piščančja stegna z miso pasto
Mini potičke