Pičiči
Dreychy
član od: 2.11.2008
sporočila: 1
2. nov 2008 17:15
Jaz sem probala pičiče v Novem mestu v piceriji Eldorado pa so najboljši kar sem jih jedla. Pa to ni navadno testo za pico ampak je nekaj posebnega. Probala pa sem pičiče v drugi piceriji pa je bilo samo navadno testo od pice, tako da ni enako.
Pa če ima morda podoben recept od pičičev, ki ni testo od navadne pice, bi ga rada poskusila. :D
Dreychy
aby
član od: 18.5.2008
sporočila: 539
2. nov 2008 18:23
Hahah NM preseneča, ja :) Meni je bilo strokovno razloženo da gre za testo za pico s sirom, razrezano na koščke. Zapomnila sem si, ker se mi je ime zdelo blazno smešno
aby
hedonist
član od: 26.6.2008
sporočila: 5048
2. nov 2008 19:35
Jao, svašta ! Italijani bi se zjokali, garant, Bosanci pa bi tovrstne "pičiče" izžvižgali. No ja , živimo pač v svobodni deželi.
LP
hedonist
urssa
član od: 25.12.2005
sporočila: 380
2. nov 2008 22:08
Čist navadno testo za pico s sirom. Glede na to, da majo različne picerije različno pripravo testa so verjetno drugačni. Malo eksperimentiranja nič ne stane doma.
Sem pa tud jaz prvič debelo pogledala, ko sem slišala ta izraz. Uporabljam ga ne, vem pa vsaj kaj pomeni
Urša
3. nov 2008 7:34
hedonist je napisal/a: |
Jao, svašta ! Italijani bi se zjokali, garant, Bosanci pa bi tovrstne "pičiče" izžvižgali. No ja , živimo pač v svobodni deželi.LPhedonist |
Če je pica majhna pica je pičica ali ne? Sem se pa pošteno nasmejala, kaj si vsega ne spomnejo.
Anamarija
Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 03. nov 2008 07:35:35
3. nov 2008 7:34
ycrna je napisal/a: |
v našem slengu pa je to ljubkovalno za lulico ;)))))) ycrna |
Žal pri nas rečemo pičica.
lp
Anamarija
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 16, prikazujem sporočila od 11 do 16
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.