Za vse, ki imate možnost in želite pomagat:
lesnik
Za vse, ki imate možnost in želite pomagat:
lesnik
20. dec 2007 17:38
Načeloma proti hrtom nimam nič ( živali imam rad ), zanima pa me, a je kakšen link za pomoč tistim, ki so izločeni iz naše družbe in morajo brskat po smetnjakih. Imamo družbe za zaščito živali, a so podobne družbe za zaščito ljudi. ežoj
20. dec 2007 18:47
Ežoj, veš kako je, na tem planetu je vedno več pomoči potrebnih. Tako ljudi kot živali. Jaz se trudim da bi pomagala kar najbolj tako živalim, kot tudi ljudem. Pomagati pa se da tudi ljudem...brez linkov Moja pomoč tako enim, kot drugim je kot kapljica v morje, ampak če bomo na veliko kapljali, ni vragec, da se ne bi vsaj malo poznalo. Ja, tudi sama imam enega od teh hrtkov (preden sem ga posvojila pa sem pomagala kar nekaj "slovenskim" pasjim in mačjim sirotkam). In ja, tudi ljudem pomagam. Tako da imam tega hrtka brez najmanjše slabe vesti in zelo srečna sem, da smo ga vzeli k sebi. Vsak se trudi po svojih najboljših močeh. No ja, najbrž ne vsak ( Na žalost.
20. dec 2007 22:20
Noa veš kako pravijo: kdor je prijazen do živali, je prijazen tudi do ljudi! Kristina
21. dec 2007 6:32
ežoj je napisal/a: |
Načeloma proti hrtom nimam nič ( živali imam rad ), zanima pa me, a je kakšen link za pomoč tistim, ki so izločeni iz naše družbe in morajo brskat po smetnjakih. Imamo družbe za zaščito živali, a so podobne družbe za zaščito ljudi. ežoj |
Ežoj, se hecaš ne? Poleg prvih treh, ki se jih spomnim:http://www.karitas.si/ http://www.podarimo.si/ , http://www.fzpo.org/ je še poplava raznih dobrodelnih akcij in zbiranja denarja v stilu Galuniča.
Pa še zanimivost: v lasti imam parcelo v neposredni bližini NM, ki sem jo dobila od staršev. V moji mladosti je služila kot njiva, na kateri smo pridelali vso potrebno zelenjavo za 4-člansko družino. Ker sem sedaj predaleč, sem jo v obdelavo (ne v najem!) ponudila nekaterim, ki so jamrali, kako drag je krompir in mi delili blagore, ker imam zelenjavo zastonj. "Linka" ni nihče zagrabil, njiva je po dveh letih ponujanja postala travnik. Mogoče njive nisem ponujala pravim...
LP, V.
21. dec 2007 7:51
Jože, nekdo, ki je star 20 let in malo več, pa žica za denar, nima nobene telesne hibe ali kaj podobnega... Ker sem bila zdajle parkrat na kavi, pa sem vsakič vsaj enega dobila za mizo, ki je žical, ali pa prodajal kar nekaj. Ne vem no. Skoraj prepričana sem, da tudi krompirja ne bi sadil na nekogaršnji njivi. Ker tak še lahko dobi neko zaposlitev ali kaj podobnega...
Sicer pa je žicarjev vse polno po mestu in ne verjamem, da so vsi izobčeni, da potrebujejo pomoč. Ja, eni si to vzamejo za easy life style... In ne vem, zakaj bi jim pomagala pri takšni odločitvi... Ker ko malo potuješ po svetu vidiš tiste, ki so res potrebni pomoči. Ko vidiš res neke grozne scene. Grozne deformacije. In če primerjaš s tem, ker imamo mi tu... Ni primerjave.
Tudi te TV akcije so bolj... Kaj naj rečem, poznam primer z Galuničeve oddaje, otrok kolikor jih bo Bog dal, potem se pa prijavijo na vsako dobrodelno akcijo... Spet, izbira, da jim bo nekdo drug pomagal kupit računalnik, pohištvo, obleke... (Mamica je pa doma in dela magisterij...). Zakaj ne bi bil nekdo tako pri sebi, da bi sam služil za svoj zarod po vseh svojih močeh?
Nočem posploševat. Ravno tako sem prepričana, da je veliko takih, ki pomoč potrebujejo. Da o tem, da je takšen pes hvaležen in srečen, ne govorim. Ljudje to večkrat niti niso, ker jim je pomoč samoumevna...
Tudi jaz pomagam, na malo drugačen način. Mi to, da nakažem denar za Božič na RK ali Unicef na pomeni prav nič. ..
lidka
21. dec 2007 8:13
Tudi jaz imam kaj za povedati vsem tistim, ki mislijo, pa kaj se trudite za živali, poglejte boge ljude... ipd. Ežoj, misliš da tam, kjer je pes na kratki verigi pred hišo, da so otroci v hiši srečni!? Pa, kjer živali trpinčijo, da ti ljudje ločijo med otroci in živalmi?! Pa taki otroci, ko odrastejo, znajo kaj bolje ravnati?! Dejstvo je, da ljudje, ki pomagajo živalim, pospravljajo umazanijo za drugimi. Sem spada tako hranjenje mačk na ulicah, kot pomoč hrtom pa še milijon stvari bi se našlo. Naj zaključim samo še s citatom Martina Luthra Kinga Jr.: Injustice anywhere is a threat to justice everywhere. Ne bom prevajala, saj razumete. Vseeno je, kako pomagate, samo da pomagate. In pomoč živalim ni nič manj vredna od pomoči sosedom, afriškim otrokom ali hektarju amazonskega pragozda (razen, če vas pri tem oberejo za režijo). piščanec
21. dec 2007 11:37
Dejstvo je,da se tisti,ki pomoč resnično potrebujejo le redko oglasijo. Npr. družina iz Posavja. Drevo jim je padlo na hišo, nikjer niso jamrali , iskali pomoči sami so pokrpali, če ne bi bila mati poškodovana in je ne bi je učiteljica v šoli vprašala kaj je, zadeva sploh ne bi prišla na dan. Vse priznanje socialni delavki, ki je šla sama pogledat kaj je res na stvari(vem, da je to njena dolžnost, samo nobene prijave ni bilo) in pokrenila akcijo, ki je družini s pomočjo krajanov, raznih društev, obrtnikov in sosedov, kupila novo hiško in jo tudi obnovila. Lp NashaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pure svedri s paradižnikom in baziliko
Šahovnica