Letos bodo za darilo ob Božiču le domači izdelki, pa nima ideje, kako naj jih podarim. V kakih papirnatih škatlah ne verjamem, da bi se piškoti in praline preveč dobro obnesli. Imate kako idejo?
Kako podariti piškote?
19. dec 2007 14:39
Prve papirnate škatle, ki so bile domače izdelave in seveda napolnjene s piškotki sem podarila včeraj. Obdarovanci so bili izredno navdušeni. Ne vem kaj naj bi falilo tem škatlam. Izdelane so bile iz barvastega papirja ki sem ga kupila v Levčku, okrašene prav tako z novoletnimi motivi, material sem ravno tako kupila v levčku. Na dno škatle sem dala papirnat servetek in nanj naložila domače piškotke. Zelo je "užgalo". lp Vesna
19. dec 2007 14:40
Zakaj pa ne v kartonastih škatlicah? Lahko kupiš tudi plastične, kot so pakirani piškoti v trgovini, ali pa plastične doze, pa jih napolniš s pecivom. Lahko narediš tudi celofanske vrečke in jih enostavno zapreš z darilnim trakcem. Jaz sem jih lani naložila v pletene košarice in zavila s celofanom. Povsod se dobijo tudi kovinske škatle za piškote ali pa keramične "biškotiere"... matilda Sporočilo je spremenil(a) matilda dne 19. dec 2007 14:41:37
19. dec 2007 14:46
Eni so dobili kovinske krožnike z božičnim motivom, na čipki iz papirja, zavito v celofan, drugi pa v platične škatle (podobne kot kupiš piškote) + čipka.
19. dec 2007 14:47
Kupis lahko kartonske kroznike za enkratno uporabo s praznicnimi motivi (tega po trgovinah zdajle mrgoli), nato zlozis nanje kekse v lepo piramido in vse skupaj zavijes v prozorno folijo za zivila; naslednja stopnja zavijanja pride s celofanom in pentljami. Jaz na ta nacin zavijam tudi darilne kosare. lp, proxima
19. dec 2007 14:55
Nisem vedela, kako bo papir prenesel piškote in čokolado. Sem se bala, da se pomastil. Za letos se mi zdi super ideja s krožnički in celofanom, bo verjetno najbolj enostavno. Drugo leto pa se lotim škatlic. Hvala za ideje, zdaj pa na delo.
19. dec 2007 15:46
Tadeja, darila so vedno v redu, če je ta prava energija v obredu darovanja, če je en odnos med tistim, ki daruje in tistim, ki sprejema. Cena nima nič s tem. Jaz kartonaste škatle notri oblečem z alu folijo, v pločevinaste dam pa peki pair in je vedno zelo okej izpadlo. Vendelina jr.
19. dec 2007 15:55
http://www.tigerbazar.it/imgs/iuta/sacchetto27ag.htm jaz podarjam le medenjake v priblizno taki preobleki, ki jo lahko naredis sama.Ali v steklenih kozarcih, vedno dekorirano s slamo ali juto. Morda samo malo manj okrasene, so mi vsec enostavna darila in naravni materiali. lucka Sporočilo je spremenil(a) lucka52 dne 19. dec 2007 15:57:07 Sporočilo je spremenil(a) lucka52 dne 19. dec 2007 15:59:26
19. dec 2007 16:02
V rustiki sem videla, da piškotke prodajajo v navadnih kozarčkih za vlaganje (vsaj podobni so jim), čez pokrov pa je zavezan papirček ali blago-kot pri domačih marmeladkah. No, nekaj takega bom namesto škatlic letos uporabila jaz, saj je v mojem stanovanju že polno kozarčkov za vlaganje. Pika Nogavička
19. dec 2007 16:51
Jaz sem ravnokar končala s prvo rundo praznične peke in se lotevam pakiranja, pri najboljšem sosedu sem kupila papirnate pladnje(srebrne in zlate), okrog pa celofan in pentljica. Lani sem komplicirala z oblačenjem raznoraznih kartonastih škatel v darilni papir, letos mi malo zmankuje časa in sem ubrala bolj na easy varianto, ki pa zgleda prav lepo. Ninja24neznan uporabnik
20. dec 2007 5:49
Lani sem v Merkurju kupila lične košarice za kruh, manjše in večje, take pletene, na dno dala papirnat prtiček in v košarice naložila kekse ter vse skupaj zavila v celofan, povezala z rafijo in okrasila s koščki suhe pomaranče, malimi storžki, .... To so bili malo boljši paketki namenjeni sorodstvu, nekaj bolj enostavnih pa se da narediti tudi na kartonskih krožničkih s prazničnimi motivi. V trgovinah pa se v tem času dobi tudi veliko steklenih in keramičnih krožnikov različnih dimenzij in tudi nekateri so zelo poceni. Drugače pa pridejo prav tudi različne škatle in podobno. V domače kekse je že tako vloženih veliko ur dela in mislim, da tiste, ki jih delamo to počnemo tudi z veliko mero ljubezni, drugače bi jih kar kupile pri sosedo - toda to zame ni to. tediKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Svinjska ribica
Tiramisu