3. okt 2003 11:21
Pozdravljeni!
Posodo tupperware poznam toliko, kolikor sem jo želela spoznati. To pomeni, da mi je po videzu všeč komaj kakšna tretjina te posode, ostalo se mi zdi zelo neokusno (barve, oblika). Zato o uporabnosti tega, česar nimam, ne morem govoriti.
Sem pa nekaj kosov od te posode kupila in mi zelo dobro služijo: posoda za kruh, nekaj posod za shranjevanje v hladilniku (te s pokrovom, ki dobro tesni, so zelo primerne za prenašanje hrane na primer na piknike), za salame in podobno. Razne posode za solato so po videzu skrajno neprimerne in jih nikakor ne moreš postaviti na mizo (kvečjemo na kakšnem vikendu, ker se ne razbijejo).
Da pa so odločno predrage, je najbrž jasno večini. Če imaš srečo, lahko v trgovini kupiš dokaj ceneno in izredno kvalitetno posodo za shranjevanje, pa še lepega izgleda.
Po mojih izkušnjah so prav čedne na pogled navadne posode za kuhanje v mikrovalovni pečici, so poceni, pokrovi dobro tesnijo, v njih zamrzujem in tudi uporabljam v mikrovalovki (kolikor jo pač uporabljam).
Da je pa osnovna težnja pri prodaji posod tupperware nagrada gostiteljice predstavitve, zaslužek predstavnic ter "druženje" (skoraj dolžan si se udeležiti predstavitve pri kolegici, ki je prišla na tvojo in nekaj kupila) mi je bilo pa jasno takoj na prvi predstavitvi.
Lepo se imejte
bita