hoj! gre za stavo . v kateri dedni razred spadajo vnuki ?
GOSPAKATJA
hoj! gre za stavo . v kateri dedni razred spadajo vnuki ?
GOSPAKATJA
neznan uporabnik
15. dec 2007 20:13
b) III. dedni red (dedi in babice)+-----------------+---------------------------+| Od vrednosti € | Znaša davek: |+-------+---------+-------+--+---+----+-------+| nad | do | € | | % | | € |+-------+---------+-------+--+---+----+-------+| | 10.000| | | 8| | |+-------+---------+-------+--+---+----+-------+| 10.000| 50.000| 800|+ | 9| nad| 10.000|+-------+---------+-------+--+---+----+-------+| 50.000| 100.000| 4.400|+ | 10| nad| 50.000 Vnuki spadajo v III. dedni red- Zakon o dedovanju. Prvi dedeni red so samo otroci in zakonec in tu se ne plača davka. Vsi ostali dedeni redi pa plačajo ob dedovanju ali darilih davek po lestvici, ki je določena v 8. členu zakona o dedovanju. No, kdo bo sedaj plačal? zoja1
15. dec 2007 20:49
zoja prva, tole gor jaz čisto nič ne razumem, zanima pa me nekaj drugega: a ti sploh kdaj pogledaš E- maile ali recimo ZS, sem pač firbčne sorte.
ežoj
neznan uporabnik
16. dec 2007 10:32
Saj je napisano, da vnuki spadajo v III. dedni red in plačajo davek po lestvici. Vprašanje je bilo, v kateri dedni red spadajo vnuki, lestvica je kopirana iz zakona, kaj morem, tako se je prilepila. Hvala pa za opozorilo, glede izdelovanja mozaikov sem res gledala samo sporočila na kulinariki, se opravičujem in sem ti tudi na ZS že odgovorila. Lepo nedeljo želim vsem. zoja1
16. dec 2007 13:00
hoj! hvala ! toliko v vednost : nihče ni zmagal ! dilema ( oz. stava ) je bila med I. in II. GOSPAKATJA
17. dec 2007 13:58
I. dedni red (zakonec, sin, hči, vnuk in vnukinja; izenačeni: zet, snaha, pastorek in dedič , ki je z zapustnikom živel v dalj časa trajajoči življenjski skupnosti)II. dedni red ( starši, bratje, sestre in njihovi potomci)
III. dedni red ( dedi, babice)
IV. vsi drugi
Gospa Katja vnuki so I. dedni razred in se ne plačuje davka. Dedki in babice so pa res III. dedni razred.
SILVA
17. dec 2007 18:48
hoj! evo, pa imamo zmagovalca !!! kje pa je tle logika, a si niso vnuki in dedki v enakem sorodstvenem razmerju ? no ja, saj je že pokojni david niven povedal , kako je z logiko v pravu! a vseeno hvala !! GOSPAKATJA
17. dec 2007 19:46
Kot vidite Katja po Zakonu o dedovanju niso. Če dedek podari vnuku je brez davka zaradi I. dednega razreda, če pa vnuk podari dedku pa je dedek v III. dednem razredu in je davek. Tako pač je. Lep pozdrav. SILVA
17. dec 2007 21:24
hoj! a veste tisti "štos" o logiki in pravu? je iz nekega filma, ki ga je igral david niven. torej: možakar se pritožuje, da so sredi picadillija postavili njegov "nag" kip , visok 3 metre, in utemeljuje: gospodje, a ne, če bi se jaz slekel , in se nag postavil sredi trga, bi prišla policija, me odstranila, in še globo bi plačal ? a "nag" kip, visok 3 metre, ki predstavlja mene, pa lahko tam stoji, in jaz še tožiti ne morem nikogar ! kje je tukaj logika? in odgovor: gospod, tukaj ni logike, govorimo vendar o pravu! GOSPAKATJAKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tarte tatin z jabolki
Ploščati špageti z morskimi sadeži