17. dec 2007 10:03
Montignac je super zadeva. Jaz sem v dobrem letu po tej metodi zgubila 25 kg in to brez posebnih naporov, večino le s spremebo prehrane, ker sem za migat lena in vedno zmanjkuje časa(vsak izgovor je dober
). Najprej sem prebrala, natančno, knjigo Jem torej hujšam in me je strokovno prepričala v veliki meri in sem si rekla zakaj ne bi vsaj poskusila, če bo bo če ne pač ne, saj ne bo prvič.
In sem začela in je šlo krasno...jedla sem lahko do sitega, kar je pri meni ključno...če bi se morala bremzati pri količini in stradati bi kaj hitro vse skup opustila...Odkrivala nove zadeve...krompir so nadomestile polnozrnate testenine, pira, ajdova kaša, zelenjava na sto in en način, predvsem na žaru. In je šlo...kile dol, brez stradanja in hrepenenja po sladkem...ko me je zgrabilo sem jedla temno čokolado, suhe marelice, lešnike, orehe, jabolčne krhlje in me je minilo. Okus za sladkor se mi je tako izostril da mi je bila kava v službi ogabna.
Zato sem si kupila še obe drugi Montignacovi knjigi: Montignacovi recepti in jedilniki od založbe Vale-Novak za 20,45 e in že omenjeno Prehrana po Montignacu od Mladinske knjige.
Skuhala sem že kar nekja zadev, sicer pa če si dobro prebrala prvo knjigo in osvojila razmišljanje in koncept glikemičnega indeksa je možnosti res veliko, samo otresti se moraš miselnosti da mora bit ob narezku kruh in ob zrezku krompir
.
Tudi meni je veliko pomagal Marikin forum, ki je že zgoraj omenjen, tam so same strokovnjakinje v Montiju in ti bodo z veseljem vedno pomagale!
Pa srečno, boš videla da se splača, ko snameš nahrbtnik z odvečnimi kilami kar poletiš!Lp,
poka