10. apr 2008 20:26
Punce, super je ta škrnicelj! Jaz bi ga imenovala kar "Morska bomba" - zato, ker, ko ga odpreš, vonjave dobesedno eksplodirajo ven. Jaz sem naredila kar eno veliko porcijo za 4, pa sem prav pomislila, da bi bilo fino vsako posebej dati v svoj škrnicelj. Počakajte do jutri, sem pofotkala, bom poslala slike, samo kabel od fotoaparata je pri prijateljici in jih ne morem v računalnik že danes naložit. En velik kos peki papirja sem položila v pekač (papir večji od pekača). Na to stresla špagete, zmešane z omako z morskimi sadeži, papir položila čez špagete in ob robovih dobro zavihala obe plasti skupaj, da je ostalo zaprto. Peki papir je sicer malo smotan, ker je tako gladek, da moraš res kar parkrat prepogniti rob, da se vedno znova ne odpira. Pekla sem pri 200°C kakih 15 min, pečeno sem kar s pekačem vred položila na mizi, škrnicelj odprla (od omamnih vonjav padla na tazadnjo) in vsak si je naložil na krožnik, kolikor je hotel. Sem razmišljala potem o manjših porcijah. Bi odrezala kvadraten kos papirja, nanj dala špagete in papir stisnila skupaj na vrhu (zvezala z vrvico ali vrtnarsko žičko), da bi dobila nekakšen mošnjiček. Te mošnjičke bi potem kar vsakemu na krožnik dala. Mamamia in Fresh, če tega recepta še ni v bazi, bi ga jaz z veseljem zapisala in dodala fotke - "država izvora" in avtorici bi bili seveda vidve. Dovolita? V glavnem, splača še probat! mamaF - Mojca