13. dec 2007 22:18
lidika, nisem ti jaz ravno usekan na bio in take fore ( delno tudi zato ker sedaj imamo kapitalizem in je vse posel ( busines, bi rekla naša lady ), pa jaz čisto nič ne verjamem ko neki hvalijo ). Tukaj na kulinariki se mi je zgodilo, da sem v nedeljo ostal napol lačen, in sicer zato ker so nekje, v neki temi hvalili, kolk da je dobra moka iz hoferja za kruh, gotova mešanica ( in jaz, bumbar, kupim tri kg ). V nedeljo, sem imel neki del, izvadim iz zamrzovalnika lep kos ribe mečarice ( ja, jaz lahko jem ribe tudi v nedeljo ), dam v kruhomat pečt kruh, seveda od " ta fajn " mešanice iz hoferja. Čez ene štiri ure pridem, spečem ribo, ( ne bom nič drugega zraven ), izvadim kruh iz kruhomata: nakam čuden, temen, odrežem kos, znotraj temno rjav, tako kot jedilna čokolada, poskusim: skoraj neužitno ( pa da se razumemo, čisto lep kruh, le da jaz tega okusa ne maram, pa mislim še posebej, da ne paše zraven ribe). Bil sem utrujen, ni se mi ljubilo nič drugega delat, tako da mi kosilo ni posebej teknilo.
Pri melasi, pa rjavem sladkorju, pa morda pri še čem me predvsem moti to, da je to pravzaprav odpadek pri industrijski predelavi sladkorja ( no, rjavi sladkor je nerafiniran sladkor ), in bi mogel bit zelo poceni, kapitalisti to razglasijo za ne vem kaj in prodajajo zelo drago.
ežoj