12. dec 2007 9:53
Za prvo silo je tudi ribje mazilo. Kadar je prst razbolen, ga namažeš na gazo, jo nežno oviješ in pustiš čez noč. Mazilo zmehča kožo in počasi "potegne ven" gnoj. Ali pa stolčen svež zeljni list - obložiš, poviješ in pustiš čez noč, ima podoben učinek. To je za trenutno ublažitev, ker je so pri bolečem prstu zdravniški posegi še bolj boleči.
Puljenje nohta ne pomaga trajno, sploh si pa niti zdravniki niso enotni o tem. Ima mož obilo izkušenj, pri tretjem zaporednem puljenju šele so mu prirezali tudi del korenine ob strani nohta (s tem,da so se menja treh zdravnikov o potrebnosti in varnosti posega povsem nasprotovala in je moral kar malo poriniti in izsiliti poseg na lastno odgovornost) sedaj se ne vrašča več.
Okrog preventive pri vraščanju nohtov sem ravno tukajle na forumu prebrala (ne vem več, katera je to napisala), da pomaga, če noht pristrižemo v obliki stegnjenega "V". Kar naprej se mi je vraščal, pričel rasti postrani, ko sem upoštevala ta nasvet, se je noht zravnal in nobenega vraščanja več. Res je pa to lahko početi pozimi, ko imaš nohte skrite, poleti v sandalih malce čudno izgleda.
Cila