Zelooo si želim kupiti knjigo Svila avtorja Alessandra Baricca, ki jo je pred leti izdala založba Vale Novak. Neuspešno sem preklicala knjigarne in antikvariate. Nič. Saj nimam veliko upanja, da bi jo našla, pa vendar ... prosim za pomoč
Danca
Zelooo si želim kupiti knjigo Svila avtorja Alessandra Baricca, ki jo je pred leti izdala založba Vale Novak. Neuspešno sem preklicala knjigarne in antikvariate. Nič. Saj nimam veliko upanja, da bi jo našla, pa vendar ... prosim za pomoč
Danca
11. dec 2007 12:50
Pa si pogledala na stran www.vale-novak.si ? Drugače pa pokliči v založbo, pa ti bodo povedali če lahko naročiš kar pri njih, drugače pa ti bodo dali številko knjigarne kjer knjigo imajo. Tako je moja mami prišla do vseh knjih Jamie Oliverja. Lp E.
13. dec 2007 0:16
Poklicala Vale Novak, nimajo v nobeni njihovi knjigarni, tudi ponatisa ne bo, pa tudi v precej antikvariatih sem vprašala. Nimajo. Ostane mi samo, če jo ima kdo doma in mu ne pomeni toliko, pa bi mi jo bil pripravljen prodati. Res sem zapela, a prav do živega mi je šla, ko sem jo prebrala (iz knjižnice) in bi jo res rada imela (za večkratno branje). Tisti, ki imajo kakšno "svojo" knjigo, ki jo kar naprej berejo, me bodo že razumeli. Saj res, katere pa so "vaše" knjige? Danca
16. dec 2007 22:05
Kar ne morem verjeti, da nihče nič ne reče. Ali to pomeni, da je tistemu, ki to malo knjigico ima, tako ljuba, da se ne bi hotel ločiti od nje za noben denar, ali pa to pomeni, da je tako nepomebna, da se lastnik sploh ne spomni, da jo ima? Ali pa kaj tretjega? Danca
16. dec 2007 22:48
kaj pa, če vzameš tisto iz knjižnice in malo prekršiš zakon , ni original, je pa bolje kot nič. Ali pa v knjižnici vprašaj, če jo prodajo ali pa jo "izgubi", pa boš pač plačala kazen oz. protivrednost knjige. Trenutno mi nič poštenega ne pride na pamet. petkica
16. dec 2007 22:51
Ja tema najbrz ni tako aktualna kot tecaji pri Goljatu in podobne stvari ... mora pa ljudje malo manj berejo kot pravijo... Poznam knjigo in je res nekaj posebnega-baje so posneli tudi film-, zal pa se pri nas dobi samo v izvrniku-v italijanscini. Ker si ze vprasala, pa ti tudi ni nihce odgovoril: moja najljubsa knjiga je ena iz iz otrostva Pticki brez gnezda, preprosta duhovita zgodba, morda bolj aktualna danes kot v casu nastanka. Pa Butalci in Kozlovska sodba so mi tudi ljubsi od Freudove razlage sanj. Pa nimam nic proti strokovni literaturi,nasprotno-samo zgodbe na osnovi "zdrave kmecke pameti " so mi veliko blizje- pa te vrste humor tudi. lucka
17. dec 2007 18:44
hoj! ja, tudi jaz imam tak "špeh" in ker je bila v daljnih časi broširana, je sedaj "razsuti tovor" ( v obliki listov, ki so vsi pomešani in raztrgani). to je polarna postaja zebra. moja mama pa ima ( kot on a pravi)"dudko", ki se ji reče desiree. pri teh zadevah ni logike. jaz, recimo, sploh nisem adrenalinski tip, a to polarno postajo potegnem na plan vedno, ko zbolim; ravno tako , moja mama ni romantična duša, pa se razneži 2x letno nad to desiree- tudi ona, ko zboli ali ima kako drugo težavo. svila pa je nekje v kaki skrinji, zamešana med ostalo literaturo, ki jo bomo zložili na police, ko se bomo preselili v kako novo, po možnosti 5-sobno stanovanje. torej nikoli! GOSPAKATJA
18. dec 2007 15:52
Pokliči ali pa se oglasi v Trubarjevem antikvariatu v Ljubljani na Mestnem trgu 25. Telefonska številka je 01 244 26 83. Ne vem kako imajo zdaj urejeno, včasih si moral poslati po pošti poizvedbo o knjigi, mogoče je sedaj to možno kar preko interneta ali telefona. Tvojo željo zapišejo in te obvestijo, ko naletijo na željeno knjigo. So čarovniki in najdejo najbolj neverjetne stvari, seveda pa je treba imeti malo potrpljenja, in na kakšno bolj redko zadevo počakati tudi več kot leto dni. Za Baricca, ki je še relativno svež pa gotovo ne bo problemov. nola
18. dec 2007 16:17
Poglej na tej strani. Imajo jo na spisku za 5 evrčkov http://www.leposlovje.net/index.php?option=com_ezcatalo
18. dec 2007 23:01
Evo, zaradi takih reči imam rada kulinariko lp, vanjatajnsek
19. dec 2007 8:23
Joj, ste prijazne, res. Žal je v bukvarnici nimajo, je bila še pomotoma na spisku. V Trubarjevem pa tudi ne, a zdaj se bom skušala prijaviti na čakanje, če jo slučajno dobijo. Ras sem zapela za to knjigico in ne bom odnehala. Idejo petkice o knjižnici pa ne morem uporabiti, ker sem tudi na svojo knjižnico že skoraj pol stoletja čustveno navezana. Torej, še vedno: išče se Svila, A. Baricco. DancaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem
Svaljki v curry omaki z ohrovtom