16. avg 2012 15:59
Lisa je napisal/a: |
Že parkrat si napisala, da ti palačinke ne uspejo in prav razmišljala sem, kaj za vraga počneš? Glede na to, da se lotiš razno-raznih, tudi eksotičnih stvari, potem mora biti tukaj trik - morda rada vidiš, da ti kdo palačinke lepo postreže? Dobra ideja!
Lisa
|
Ja, Lisa, moji poskusi s palačinkami res sodijo v tragikomedije ... In se res sprašujemo, kaj za vraga počnem, da ne uspejo? Kljub vsemu, kar mi sicer uspe sčarati v kuhinji, mi palačinke ne uspevajo (mi niti ene eksotične s kokosom niso uspele, so gostje jedli kokos šmorn v raznih barvah ...). Mame povedo vse mogoče trike, gledajo pod prste pri mojih poskusih, tudi kulinaričarke so mi že pošiljale nasvete, a kaže, da je moja roka nekako čudno nespretna in težka ... Sicer meni tudi "biskvit, ki nikoli ne pade dol", pade dol, in še kako, ampak to se vedno nekako reši; biskvit mi tudi večkrat uspe narediti, da je mehak in voljan in sočen, palačinke pa ...
In, iskreno povedano, nisem tak ljubitelj, da bi mi bilo ljubše, da mi palačinke nekdo že narejene zgolj postreže (je pa dobra ideja, priznam). Smo pa imeli doma vedno hec, ker je tast rad jedel tako palačinke kot šmorn; in ko si je zaželel šmorna, je vedno prosil mene, če mu ga naredim, češ da je boljši od tistega, ki ga naredi tašča.
Ampak se tolažim z mislijo, da je veliko hujših stvari na svetu od nespretnosti pri palačinkah ...
mamamia