Zavese

vanilija76  

član od: 29.9.2007

sporočila: 415

tema odprta - 10. dec 2007 14:19 | ogledi: 9.952 | odgovori: 14

Se že vnaprej opravičujem,če je bila že kdaj ta tema odprta,ampak vsaj zasledila nisem.

Ker se počasi že bližajo prazniki in z njimi tudi čiščenje in vsa gospodinjska opravila,bi vas prosila za nasvet ali "recept",kako naj bodo moje zavese spet lepe snežne barve?Naj povem,da se v našem stanovanju ne kadi,razen kar pač kuha naredi svoje.Saj tako grozno posivele spet niso,ampak bila bi pa vesela,da bi bile spet bele.Tale vanish za zavese mi ni kaj preveč všeč,kaj drugega pa ne poznam.

Že vnaprej hvala!

Lep sončen dan,ki naj bo vsak dan nasmejan! Vanilija76

elba  

član od: 7.2.2007

sporočila: 178

10. dec 2007 14:35

Jaz dam vrečko pecilnega praška v posodo skupaj s pralnim praškom. Perem normalno na 40 stopinj, zmanjšam centrifugo na 900 in izberem mehčalec z vonjem, ki mi je všeč, da dolgooo lepooo diši. elba

eranna24  

član od: 20.7.2007

sporočila: 63

10. dec 2007 15:31

DODAJ MLEKO :))) IN NEKAJ ČISTILA ZA OKNA.... LP eranna24

ela  

član od: 28.9.2006

sporočila: 735

10. dec 2007 16:42

Vanilija, meni je enkrat eden, ki dela pri čistilnem servisu (čistijo in perejo tudi vse vrste zaves) rekel, da moraš zavese pred pranjem namočiti v vodo, kateri dodaš tekoči pralni prašek. Pustiš namakati dve uri, potem normalno opereš. Moje zavese so res veliko bolj bele. ela

vanilija76  

10. dec 2007 17:04

Hvala vsem,bi pa vprašala Elo ali zavese namočiš v ni važno kateri tekoči pralni prašek? Lep sončen dan,ki naj bo vsak dan nasmejan! Vanilija76

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

10. dec 2007 17:24

Čim prej se reši belih zaves.

V kuhinji imam zavese krem barve, pa še to samo do polovice okna.

Enako v dnevni sobi in otroških sobah, le zavese, ki jih zagrnem zvečer čez tiste neopazne na oknih - so kot mrežaste, redko tkanje - so v barvi, ki se sklada s stenami oziroma ureditvijo sploh.

Moja filozofija je namreč, da imam okna zato, da gledam skozi njih, ne pa da zavese zakrivajo pogled. In če bi imela v kuhinji zakrito okno, bi se mi menda zmešalo.

Je pa res, da zavese morda prispevajo kaj več k prazničnemu vzdušju. Zgoraj omenjnega o oknih sem se naučila od tasta, ki tudi ni prenašal zaves, vsa velika okna so jih imela samo do tretjine, za zakrivanje pa zunanje rolete. Le za božiččne praznike je tašča smela obesiti snežno bele zavese z naborki in pentljami, sredi januarja pa je na okna spet romala preprosta rešitev. Če gledaš na travo in proti gozdu je to seveda izvedljivo, če imaš pa sosede nekaj metrov proč, pa verjetno težje.

Mamamia

mamamia

vanilija76  

10. dec 2007 17:32

Mamamia se popolnoma strinjam stabo,ampak....živim v bloku in ravno na takšni legi,da bi se mi vse videlo v stanovanje.Bi bila pa presrečna,da bi lahko bila brez zaves. Lep sončen dan,ki naj bo vsak dan nasmejan! Vanilija76

neznan uporabnik

10. dec 2007 19:49

Jaz jih pa ne bom nič prala, si jih bom letos za praznike obnovila (kupila nove). Ravno danes sem našla eno super trgovino na Kotnikovi v Ljubljani. Ali poznate blago iz te trgovine? Barve in vzorci, da te kap. Res noro lepi. Ne vem pa, kako se bodo prale ozrioma ali jih bo potrebno kaj likati. Če imate s to trgovino izkušnje, jih delite z menoj. Upam, da bodo prazniki z novimi zavesami še lepši. zoja1

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

10. dec 2007 19:59

ali kje na internetu obstaja kakšna stran z nasveti o izbiri barve zaves in njihovem šivanju? Tudi sama jih mislim kupiti, pa nimam ideje, saj imam dnevno sobo in kuhinjo skupaj, nepregrajeno, pa me sedaj zanima ali so lahko iste barve in vzorci zaves ali bi morali biti različni. Zelo prav bi mi prišel kakšen link vzorcev zaves. ariella

Kajcika  

član od: 6.10.2007

sporočila: 64

10. dec 2007 20:51

Jaz zavese najprej namočim v mlačnoi vodo kar s Persilo, ker naj bi najbolj odstranil maščobo, potem jih malo splaknem in operem tako kot Elba. lp Kajcika

ursa40  

član od: 28.4.2005

sporočila: 610

10. dec 2007 21:03

Ojla preizkušen recept, ki zagotovo pomaga pri beljenju zaves je ta, da v banjo namočiš zavese in stisneš v vodo dve bombici črnila. Neverjetno, kaj ? Ampak res pomaga. Lepo in radi se imejmo ursa40

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti