5. dec 2010 21:38
Meni se je zdel Miklavž najlepši,dokler je živel le v mojih slikah.V živo ga nisem nikdar videla,tudi ni bilo te navade,da bi od hiše do hiše hodil z spremstvom.Mi smo mu zvečer nastavili pehar,zjutraj je bil poln dobrot,orehi ,rožiči kakšno jabolko, bomboni,zvezek .Nekoč sem dobila slikanico, Palčkov cokeljček, ki jo imam še vedno.Zdela se mi je tako zelooo lepa,še lepše je bilo to da jo je prinesel Miklavž.Lepi so ti spomini,kar nismo hoteli verjeti ko nam je na poti v šolo sošolka zaupala skrivnost kdo je Miklavž.Stavila bi, da sem v snegu videla odtise njegovih škornjev.Aja tudi kakšna šiba se je našla. Še to Miklavž je vedno nosil le doma,ne pri tetah ali starih mamah,kakor prakticiramo sedaj. Tudi moji otroci so bili in so še deležni Miklavža,le darila so bila vedno bogatejša,sedaj nosi že vnukam komaj čakam jutro da bom videla tiste žareče oči, ko bo pregledovala darila.Smo se pa domenili, da doma ni drugega "dobrega" moža,le za novo leto dobijo kakšno malenkost.Čim večji pehar dobrot vam želim. adalbert