![](/grafika6/ikona-avatar-prazen.png)
4. dec 2007 15:27
Ali v Quelle katalogu ni več ponudbe za ta strojček? Pa kako se mu lepo slovensko sploh reče? Mesoreznica? Lp Jerča
4. dec 2007 15:27
Ali v Quelle katalogu ni več ponudbe za ta strojček? Pa kako se mu lepo slovensko sploh reče? Mesoreznica? Lp Jerča
4. dec 2007 16:03
Ja lp Vesna
4. dec 2007 17:18
Jaz sem ga pred leti kupila v neckermannu, ima pa 3 nastavke, ki jih samo premakneš. Letos bo spet v uporabi. Majda
4. dec 2007 17:26
Mimogrede, ce kdo kjerkoli v Sloveniji vidi tako mesoreznico bolj konkretnega formata (na primer 10 ali 12 stevilko), naj mi, prosim, sporoci. lp, proxima
8. dec 2007 21:48
proxima, sicer nimam pojma kaj te številke pomenijo, ampak danes sem videla kovinskega nemške izdelave v Mullerju v LJ Centru za cca.16 eur, če se ne motim. Številko 8. lp veverica cak
8. dec 2007 22:24
Moja mami dela te piškote kar na "strojček" za mletje mesa in za izdelavo klobas
9. dec 2007 7:27
Proxima, včeraj mi je trgovec v spodaj navedeni trgovini rekel, da imajo samo še večje "mašine", ko sem iskala en del za št. 8.
Železnina Mestna ulica 6, tel. 5731-473, Laško
Samo, ne vem pa, če bo šel zraven tudi oni nastavek za piškote (te vem, da imajo).
Če iščeš tak strojček, firma Porkert, mislim, da se dobijo:
Morsak medvedka; meni se ne zdi pa nič čudno, smo jih vedno tako delali in jih bomo še.
9. dec 2007 10:24
O, obema lepa hvala, zlasti Rimljanki. Jaz sem pred casom obrnila okrog ljubljanske in obalne Merkurje, pa jih ni bilo. lp, proxima
9. dec 2007 11:34
Ja rimljanka to je ta strojček
9. dec 2007 15:59
Tadeja 13 - (star recept iz kuharske knjige moje mame) recept za kekse za stroj: 1/2 kg presnega masla ali margarine, 1/2 kg sladkorja, 1 + 1/2 kg moke, 8 jajc, pecilni prašek; primesi: 1/4 kg zmletih lešnikov ali orehov; 4 rebra naribane čokolade; sok in lupine 1 limone. K penasto vmešanemu maslu dodaj med mešanjem sladkor in jajca in še mešaj, da močno naraste. Potem zamešaj moko s presejanim praškom; testo naj čez noč počiva. Drugi dan ga razdeli na tri dele. K prvemu primešaj lešnike ali orehe, k drugemu čokolado in k tretjemu nastrgane limonine lupine in sok. Naredi s strojem poljubne oblike in speci kakor druge kekse. Ali: 1 kg moke, 30 dag presnega masla ali margarine, 30 dag sladkorja, 3 do 4 jajca, 1 + 1/4 zavitka pecilnega praška, 10 žlic mleka, limonina lupina. Naredi testo kakor prej, 1/2 ure naj počiva, nato ga oblikuj s strojem in speci.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Milijonska juha
Enostavna zelena juha