Access 2003

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

tema odprta - 2. dec 2007 19:17 | ogledi: 1.222 | odgovori: 1

je morda kdo kdaj delal in se učil po knjigi access 2003? Jaz se sedaj tega programa učim in nimam pojma. Če mi kdo lahko pomaga, bi prosila, da se mi oglasi na ZS.

Hvala in se opravičujem, ker spet težim ampak pri nas tečajev na to temo ni.

ariella

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

6. dec 2007 8:24

ariella_3, že kar lep čas delam na področju podatkovnih baz in informacijskih sistemov, sedaj tudi doktorat, seveda pa obstajajo tečaji. Če se ne motim, imaš novo službo in verjetno zahtevajo znanje Accessa, za kar so meni plačali začetni tečaj, potem pa sem se morala znajti sama. Delala sem po angleškem učbeniku, največ pa ti prinese praksa. Zato lepo vprašaj za tečaj, ki bi ti ga morali nuditi, če zahtevajo to znanje, nato pa kar po knjigi veselo skreirat kako bazo. Najprej ti mora biti jasna filozofija in ozadje relacijskih podatkovnih zbirk, kako postaviti model in podobno, torej teorija. Nato pa na konkretnem primeru to še zrealizirati. Sicer pa ne vem, kaj naj bi ti počela s tega področja. Access je MS orodje in zato temo ustrezno prilagojeno za enostavnejše delo z bazami in tudi opremljeno z raznimi wizzardi, tako da ti niti ni potrebno znanje SQL jezika, ki je v ozadju oz. proghramiranja v Visual Basicu...Če boš samo vnašala podatke, ne bo problem, če boš pa baze tudi kreirala in administrirala, pa je druga pesem. No, malo sem se razpisala, lahko pa kaj vprašaš, katka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti