Ne, na srečo ni alergična ne moja punči, ne jaz, ampak imam prijateljico (vrane družijo se rade;), ki ima 5 mesečno punčko, ki je alergična na mleko in jajca, po vsej verjetnosti pa še na gluten, tako da se zdaj vsemu temu izogiba in še v večji meri oreškom tudi za vsak slučaj...
Mamica ni imela nikoli alergij in ji je seveda zato zdaj toliko težje in ker ni bila navajena toliko kuhat doma, se tudi še malo lovi, zato je reva zdaj skoz lačna, najbolj pa seveda pogreša sladkarije - jo čisto razumem...
No, ker so prijatelji zato, da ti pomagajo, ko kaj ne štima in ker bi jo rada razveselila, bi ji spekla kake sladkarije, ideje imam, vendar pa moram vedeti, katero margarino smem uporabiti, da nima nobenih mlečnih proteinov dodanih. In pa ali so nepšenične moke (ajdova, koruzna,...) v trgovini dovolj čiste ali imajo vseeno še malo bele primešane (torej tudi gluten)?
Seveda so dobrodošli tudi razni namigi za sladkarije, sama sem jih do zdaj napraskala za dve strani malega zvezka, bom napisala, če bo koga zanimalo.
Hvala!
Veri