Mi lahko kdo pomaga: katera hrana pomaga pri odvajanju vode iz telesa?
Lp
anajana
Mi lahko kdo pomaga: katera hrana pomaga pri odvajanju vode iz telesa?
Lp
anajana
26. nov 2007 7:45
Pomaga zelena.
26. nov 2007 7:58
Šparglji, kumare, peteršilj, repa, jabolka ...... Uživaj ščm več peteršilja, po možnosti svežega, ki ga dodaš hrani na koncu.
Naredi si trudi zeliščni napitek in ga pij po požirkih čez dan;
pereslica, listi breze, koruzni laski, kopriva, oves
Lahko dodaš še malo janeža in mete.
Priporočam tudi redno mažao stopal.
kobra 1
26. nov 2007 7:59
Jagode baje tudi. Jelenckova
26. nov 2007 8:09
Limonada na tešče pomaga
26. nov 2007 8:46
Še ena učinkovita mešanica za odvajanje vode:
cca
20 dag korenine hrena, 20 dag korenine pastrnjaka, 20 dag gomolja zelene, 20 dag korenine peteršilja,
Korenine in gomolj tanko olupimo in naribamo in posušimo.
Eno žlico mešanice prelijemo z 2,5 dcl vrele vode in pokrito pustimo 20-30 min. Tekočino precedimo in jemljemo 2-4 na dan po jedi.
Napitek lahko delaš tudi sproti iz svežih sestavin, če ti le ni zamudno. Vse naštete gomolje uporabljaj tudi pri kuhi.
kobra 1
26. nov 2007 9:04
Pred leti sem imela težave pri odvajanju zaradi visokega krvnega tlaka, priporočam ti uporabo jabolčnega kisa z vodo, ni boljšega odvajala.
lp
Anamarija
26. nov 2007 10:30
Predvsem je dobro, da ne uživaš hrane, ki ZADRŽUJE vodo. Sol zadržuje vodo, ergo manj soliti. Vendelina jr.
26. nov 2007 10:44
Ja, ampak NE pretiravati s premalo soljenja, če se razmerje md natrijem, kalijem, klorom, pa še kakšnim ionom poruši, tudi ni ravno prijetno.
rimljanka
26. nov 2007 10:46
In kakšne so posledice premalo soljenja? Sama soli praktično ne uporabljam. Loni Makaroni
26. nov 2007 10:51
Zeleni čaj. DoloresKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Moje štručke
Pizza s pršutom