26. nov 2007 15:34
Mene tudi ne moti, da se recepti s kulslo tako prenašajo naprej, saj kar je enkrat na internetu, ni nikdar več samo tvoje, avtorske pravice gor ali dol. Mene bi zbodlo le to, da bi nekdo te recepte dajal naprej kot svoje. Dokler pa si prostodušno priznavamo, da so recepti s tega in tega foruma, pa samo krožijo, me ne moti.
Tudi na kulslo najdem identične recepte, sploh za slaščice, z enih drugih forumov, pretežno iz držav nekdanje Yu - bi jih lahko kar nekaj naštela takole iz prve..., pa ni ob njih tudi nič omenjeno, od kod so. Kaj vem, morda pa je avtorica celo ista, pa je recept dala na kulslo in na tisti forum. Ali pa je recept dobila od koga, ki ga je vzel s tsitega foruma, pa "naša" sploh ne ve, da je na drugih forum enak recept. Čeprav je kar nekaj identičnih receptov s teh forumov. In tako se lahko vrtimo v začaranem krogu, konca nikjer.
Tako da ko daš stvar enkrat na internet, bodi pripravljen, da ta ista stvar slej ko prej, tudi čez pet let, pride znova do tebe...
je pa pred časom krožila zbirka sladic, ampak tam je na prvi strani pisalo Kulinarična Slovenija, sladice razvrščene po abecedi. Nekdo se je res potrudil, da je spravil skupaj 129 strani, kolikor zneše, če zbirko sprintaš.
In jade, enako kot ti - meni je fajn, če je recept, ki sem ga psolala, komu tako v redu, da ga printa dalje.
Mamamia
mamamia