30. okt 2008 15:01
Jaz sem Miklavževo trošenje omejila tako, da ima vsak otrok svoj štumfek, primerno okrašen za Miklavža in vanj potem gre, kolikor pač gre. Odpadejo razne velike škatle z igračami, ... vglavnem pristanejo notri mandarine, kakšna čokolada, nalepka... Vse skupaj do max pet evrov na otroka.
Za Božič se za otroke malo bolj iztrošim, odraslim pa zadnja leta tudi sama podarjam domače sladkarije (kar, ugotavljam, sploh ni tako poceni), kupim kakšno vstopnico za kino, gledališče, kakšno rutko, šal, rokavičke, v predprodaji kakšno smučarsko karto, vstopnico za bazen, savno, prijatejicam kakšno kozmetiko, dišeče milo, svečke, prijateljem kak kos orodja, lani recimo enemu delavske rokavice, ker je ravno hišo prenavljal...
Velikokrat podarim knjigo, prijateljicam, ki, tako kot jaz, rade kaj dobrega spečejo, pa sem kupila že tudi silikonsko podlogo za valjanje testa, kompletek pripomočkov za izdelavo pralin, valjar z distančniki za enakomernejše valjanje, modelčke za piškote zanimivih oblik, kakšen zanimiv sirup/aromo, ki je ni ravno za kupit v vsakem supermarketu...
Evo, zdaj se nič drugega ne spomnim
Irena