23. nov 2007 10:09
Hja, za igranje je res najboljše, če so postriženi v nulo, ali pa vsaj zelo blizu, seveda je to nujno samo na levi roki, desno ima lahko za godala kakršno hoče. Ni dovolj, da ne grejo čez blazinico, tisto je že zelo ovirajoče... Odgovor, zakaj morajo biti postriženi v nulo: zaradi vibrata, ta enostavno ni isti in ne zveni tako lepo, če niso nohti postriženi do konca... In mogoče je problem ravno v tem, da je zdaj prišla na tako stopnjo igranja, da se te malenkosti že opazijo, prej, ko je igrala slabše, je bilo vseeno, ali ima nohte dolge ali kratke... KO pa enkrat obvladaš tehniko, dodeluješ dinamiko,... pa pridejo do izraza malenkosti. Dokler se še malo loviš z notami in ritmom, je pa to nepomembno... Lahko to vzameta kot kompliment:) Moje mnenje: ni bilo ravno taktno, verjetno pa je hotela dobro... Če bi meni "tovariš" ponudil škarijce, da si postržem nohte, tega ne bi jemala kot nekaj slabega, ampak da mi hoče pomagat in bi si jih, ker mu pač zaupam... Še celo s podlakom sem si jih nalakirala enkrat 2 dni pred izpitom po njegovem nasvetu, da se mi ne bi slučajno polomili tik pred izpitom... Pa sem ga hitro dala dol, ker me je strašno motil (ne se smejat, res me je motil!) Pri kitari je sploh hec, ker moraš imet levo roko postriženo, na desni pa 4 prste s konkretnimi nohti... Zgleda baje smešno, jaz pa sploh ne opazim, čeprav si jih zdaj vseeno strižem zaradi tamale, ampak si jih bom spet pustila, ko bom spet začela več igrat. Torej saj ni treba, da si jih v živo poreže, če je imela 2 mm beline, pa naj si odreže samo 1 mm, pa bosta verjetno obe zadovoljni... Veri