Obdaritev otrok

brkn83  

član od: 25.9.2005

sporočila: 233

tema odprta - 21. nov 2007 10:24 | ogledi: 3.422 | odgovori: 10

pozdravljeni.

ker ste polni idej, se zopet obračam na vas z velikim veseljem, ker sem prepričana, da mi boste zopet pomagali.

zadolžena sem za organizacijo obdarovanja okoli 15 otrok v smučarsko-skakalnem klubu (v starosti med 5-10 let). Ker je namreč mož prevzel mesto trenerja šele letos spomladi, je to namreč zame prvič, ampak verjamem da mi bo z vašo pomočjo zagotovo uspelo najti prave ideje.

običaj je, da z nekimi malenkostmi se obdari otroke, namreč nekaj denarja je v blagajni, nekaj malega pa potem še starši prispevajo za darila, nekaj pa tudi želimo narediti sami, seveda s pomočjo staršev od otrok.

namreč v mislih imamo en popoldan, nekaj dni pred božičem, bi nekoga oblekli v božička, da bi otrokom malo prinesel darila, mamice pa bi spekle malo peciva, pa nekaj pijače bi prinesli. v glavnem ta del je rešen.

ampak sedaj nastane problem pri obdarovanju otrok, ker namreč ne vem kakšna darila jim naj pripravimo, pa ne bi jih ravno devali kar v darilne vrečke, ampak bi se radi malo potrudili.

prosim vas za predloge, kaj jim podariti, kako pripraviti darilca, da ne bodo tak vsakdanja.

brkn83

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

21. nov 2007 10:27

Ena od idej je lahko domači plastelin. Enostavno se ga naredi pa še poceni pride. Sploh za najmlajše je super, narediš različne barve in daš vsakega eno kroglo v plastično vrečko. Na vrhu pa samo zvežeš in je. Če te zanima napišem recept. jade

brkn83  

21. nov 2007 11:06

joj to pa je super ideja, ja bi te prosila za recept brkn83

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

21. nov 2007 11:15

jade, če je možno, bi jaz tudi prosila za recept, saj imam doma dve zelo, zelo ustvarjalni rožici in jima vedno tako hitro zmanjka kupljenega plastelina. Bi pa potem jaz tvojo idejo uporabila pri decemberskem obdarovanju. Vnaprej hvala (za recept in idejo) blažkaa

jade  

21. nov 2007 11:17

Iz knjige (revije, ne vem točno, ker sem dobila samo kopijo tega recepta) Praznični okraski (Pripravila Darja Rajšek)

V 5 dcl vrele vode stresemo 4 dcl moke, 2 dcl soli, 1 žlico olja, pol čajne žličke citronke, pol čajne žličke natrijevega benzoata (dobiš ga v lekarni, ti ga natehtajo kolikor rabiš, to je konzervans), za noževo konico jedilne barve (lahko tudi tiste tekoče v flaški) ali barve za birhe.

Vse dobro zmešamo, če je preredko dodamo še malo moke. Gnetemo dokler ne postane gladek.

Jaz naredi najprej brez barve potem pa razdelim na par delov in vgnetem zraven željeno barvo.

Hranimo v zaprti polivinil vrečki. Čez čas, če plastelin postane manj gnetljiv ga damo v posodo, nanj kapnemo par kapljic vode in pustimo, da vodo vpije.

Izdelke iz plastelina sušimo na zraku (iz tega lahko delamo okraske za praznike, tudi za na smrekico).

jade

jade  

21. nov 2007 11:18

Tak plastelin imajo pri nas otroci v vrcu. jade

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

21. nov 2007 11:21

Prav lepa hvala za recept. Mislim, da ga bom prvič kar sama naredila, za božične oziroma novoletne praznike, ko pa imajo otroci počitnice, bom v izdelavo vključila svoji deklici. Ju že vidim, kako bosta veseli, da znata sami izdelati prav takšen plastelin, kot jima ga je (bo) prinesel Miklavž blažkaa

brkn83  

21. nov 2007 11:27

super, najlepša hvala za recept, tudi jaz bom poskusila ga narediti, se mi ne zdi kaj preveč zahtevno. brkn83

jezek  

član od: 15.8.2007

sporočila: 129

21. nov 2007 12:03

Hvala za super idejo! Bo pa prav zabavno ustvarjati skupaj z otroki. To je najlepši del praznikov. jezek

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

21. nov 2007 15:14

Darila imajo po starosti in cenovnih paketih že pripravljena v UNIKA TTI v Postojni.Lahko pa si svoj paket omisliš sam. anaeva

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

21. nov 2007 18:40

Kaj pa če izdelate za vsakega kakšne kape, ki bodo recimo klubske. Lahko jih spletete, zelo hitro pa so narejene iz velurja. Jaz sem naredila iz velurja razne kape, različnih oblik, z raznimi dodatki, ali pa sem kaj narisala nanje. Če pa imajo mogoče kape že reprezentančne- glede na klub, pa jim bo prav prišel mogoče trak iz filza. Sicer pa so med otroci še vedno aktualni obeski za na mobitel, ki so zelo poceni. Ali pa kakšne plastenke za pijačo za na trening, ki jih lahko hecno poslikate. LENČA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti