21. nov 2007 21:05
Kupujem takrat, ko kaj rabim, in to ponavadi v soboto ali nedeljo, ker med tednom ne utegnem. Ja, en dan se vzdržat ni problem; kakega posebnega smisla pa tudi jaz ne vidim. Bomo pač kupili dan prej ali pozneje. In čez leto ali dve bodo trgovci na ta dan zaprli trgovine in nam teden dni prej in pozneje ponudili akcijsko prodajo, da bomo ustrezno pripravljeni na dan brez trgovin...
Je pa tudi meni že prišlo na misel, da bi bilo s takimi acijami kdaj treba spametovati tiste, ki tako brezobzirno dvigujejo cene. Npr. mi je zavrelo v glavi zadnjič, ko sem poslušala oddajo o cenah kruha. Saj bi jim človek še primaknil kakšen cent zraven, da ne bi bili ubogi peki in trgovci tako na tesnem z denarjem, ko tako lepo skrbijo za nas... In prav takrat sem pomislila, kako bi bilo fino, da bi kdo organiziral "teden brez kruha". En teden bi že šel, ne? Kdor res ne more brez, bi ga pač spekel doma. Pekom pa bi se izpad enotedenskega zaslužka krepko poznal, da o trgovcih ne govorimo... Mogoče bi vsaj ta teden potem znižali cene?
Nasja