20. jun 2010 12:27
Aja, kar sem hotela rečt, je to, da je potreba po nožih odvisna od življenjskega stila ljudi: nekateri velikokrat jedo trde divjačinske salame, sama je recimo nisem še nikoli, (niti si je na želim), zato ga za to ne rabim. Salam sploh praktično ni v našem hladilniku. Nekateri pojejo za zelenjavno prilogo 10 dag zelenjave in jim je veliko bolj vseeno, kakšna bo postala, meni pa je recimo zelenjava sveta in je pojemo ogromno in rabim nož predvsem za zelenjavo - zadnje čase še za sadje za malidve. Za burek in štrudel je vsak nož dovolj dober, za japonsko umetnost izrezljavanja hrane, pa so dobri samo najboljši noži in midva z ežojem nimava s svojim kaj delat tam zraven. Se lahko matrava, ampak tegale ne moreva naredit, tudi z mojim zelenčkom verjetno ne: http://www.amazon.de/gp/reader/4770030878/ref=sib_ Ampak nimamo vsi enakih potreb in imamo različne želje in različne finančne zmožnosti: zato prepričevat nekoga, da s slabim nožem ne more naredit nič dobrega, je enako zgrešeno kot prepričevat nekoga, da se s slabim da čisto vse. Oboje je za moje pojme malo oddaljeno od resnice Za večino je moj šivalni stroj čista bedarija in preseravanje: meni se je pa že 100x poplačal. Zame bi bili noži za 100E čista bedarija, ker mi ta za 30 super služi. Ta se mi pa splača zato, ker sovražim brušenje nožev in tega ni treba brusit in ker ohrani malo več vitaminov (kar se spet nekaterim nič ne pozna, meni pač se). Različni smo, fajn je tako