21. nov 2007 12:10
V naprej se pripravim samo za tisto, kar je pač nujno oziroma vem, da mora biti opravljeno. Služba in juzranja kava je to. Ostalo improviziram, tudi zato, ker imam nepredvidljiv delovni čas, sploh v popoldanskih urah, saj nikdar ne vem zagotovo, kdaj bom šla iz službe.
Da si v naprej pirpavim seznam in potem delam kljukice, kaj sem naredila, bi me spravilo ob živce. Edina stavr, ki je pri nas doma dolgoročno urejena, je vsakodnevno kosilo - da je pripravljeno. Pa še to imamo organizirano tako, da nam (dvema družinama) kuhajo drugi. Vse ostalo pa se da urediti tudi brez nekega planiranja.
Ko so bili otroci manjši in odvisni od našega prevoza, smo se temu priemrno organizirali. Zjutraj istočasno v šolo in sužbo, na poti sta otroka le izstopila iz avta, potem smo se pa čez dan dogovarjali, kdo bo koga kje pobral in peljal. Pa babice so bile vključene in teta ali stric, če je bila sila. Smo vse zmogli. Preživeli in se ob tem veliko smejali.
Sem tip, ki se ne razburja preveč, če se kaj ne anredi. Se bo pa drugič. Če je pa sila, pa pač naredimo.
Tako da neke osnove sicer načrtujem, ampak res minimalno, sicer sem pa rojen improvizator. In mi doslej še nič ni spodletelo. Več časa imam, manj naredim, manj ga imam, bolje mi uspeva. In ko je največja gneča, namjanj časa, grem lepo na kavo, deset minut počivam, in potem veselo dalje.
Aja, edino seznam za božično peko delam mesec dni v naprej. Da kupim sestavine. Konča se tako, da vedno naredim drugače, kot načrtujem....
Mi je to ljubše od ravnanje prijateljice, ki ni prišla k nam na obisk v nedeljo popoldne zato, ker je takrat pri njih po tedenskem načrtu kopanje in odprava sina v Ljubljano na študij, ne pa obiski. Da bi pa plan spreminjali, pa ne pride v poštev, ker ko enkrat popustiš, ti ni rešitve, je njena filozofija...
Mamamia
mamamia