Odstranitev plesni iz plišastih hlač

zima  

član od: 16.1.2004

sporočila: 574

tema odprta - 19. nov 2007 15:04 | ogledi: 4.318 | odgovori: 12

Imam problem in sicer: moja hči je svetlo roza plišaste hlače (spodnji del trenirke) rahlo vlažen pozabila v športni torbi, ko pa se je spomnila, da ga je treba oprati (3 dni), je bila gor že plesen. Potem sem to prala v nešteto variantah, namakala, danes pa še odnesla v čistilnico. Tu so mi rekli, da ne morejo nič drugega naredit kot jaz doma in bom samo plačala, če jim hlače pustim.

Glede na to, da ta trenirka sploh ni bila poceni, vas lepo prosim za pomoč. Mogoče je že kdo od vas imel podoben primer in kako je to rešil? Za odgovore že v naprej prav lepa hvala.

lp

ZIMA

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

19. nov 2007 15:07

Plesni na blagu se ne da odstraniti. Edina možnost je, da čez prešiješ kakšen žep ali kaj podobnega, prebarvaš jih lahko tudi v črno. matilda

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

19. nov 2007 15:10

Jaz sem uspela spraviti plesen iz blaga z Varikino. Ker so to verjetno barvne hlače to odpade. Poskusi z Nežno Varikino, ki se uporablja za barvasto perilo. Držim pesti. Issi

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

19. nov 2007 15:23

Ja, Ace gentile.

lp

Anamarija

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

19. nov 2007 15:36

Plesen je zelo, zelo trdovraten madež. Večja možnost, da bo šel dol z blaga je, če še neopranega namočiš v klorovo raztopino. katjushka

zima  

19. nov 2007 16:56

Issi, tudi z nežno varekino sem že poskusila, žal brez uspeha. Res je to zelo trdovraten madež. Anamarija, kaj pa je Ace gentile? Ali se dobi pri nas ali je treba čez mejo? V skrajnem slučaju bom pač morala tako kot pravi Matilda, čez prešiti kako zadevo, problem pa je, ker je to na zadnji strani tik pod pasom pa še tako nežno roza barva je. Prebarvala pa je ne bi rada, saj je trenirka v kompletu čudovita (razen omenjenega dela). ZIMA

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

19. nov 2007 17:04

Hja, edino kar mi še pade na pamet so soli K2R. Imajo jih v DMju, so pa različne, namenjene različnim madežem. Vem da čudovito spravijo ven barvo, ki se po pomoti znajde na perilu. Hčerka mi je nekajkrat neopazno vtaknila s stroj kako rdečo, modro, ... stvar, ko sem seveda prala popolnoma drugačne barve, recimo rumeno ali roza. Res so se te soli obnesle krasno. Si poskusila? Issi

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

19. nov 2007 17:09

jaz sem jo odstranila z Omino bianco, nasvet pa sem dobila tule: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1743184 Sicer sem pustila kar nekaj časa, da je delovalo, vendar je šlo. Nekje sem tudi zasledila, da gre dol tudi z brefom ali Cloxom za zidno plesen, samo imam občutek, da bi šla dol tudi barva...

Poskusi z Omino bianco, če ne boš odpravila plesni, bo pa za druge madeže.

LP, V.

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

19. nov 2007 18:29

zima je napisal/a:
Issi, tudi z nežno varekino sem že poskusila, žal brez uspeha. Res je to zelo trdovraten madež. Anamarija, kaj pa je Ace gentile? Ali se dobi pri nas ali je treba čez mejo? V skrajnem slučaju bom pač morala tako kot pravi Matilda, čez prešiti kako zadevo, problem pa je, ker je to na zadnji strani tik pod pasom pa še tako nežno roza barva je. Prebarvala pa je ne bi rada, saj je trenirka v kompletu čudovita (razen omenjenega dela). ZIMA

Ace gentile dobiš v Sparu, poskusi, nimaš kaj izgubiti, plesen je trdovratna.

lp 

Anamarija

zima  

20. nov 2007 9:47

Punce, zlate ste! Bom poskusila nabaviti kar oboje- Omino Bianco in Ace gentile, nekaj bo menda že prijelo. Hvala vsem za odgovore! ZIMA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti