Kje poleg sladic še uporabljate mak? Sama ga dajem v zavitke in druga peciva, rada pa bi ga uporabila še v kakšni drugi vrsti jedi.
Lp, Nataša
Kje poleg sladic še uporabljate mak? Sama ga dajem v zavitke in druga peciva, rada pa bi ga uporabila še v kakšni drugi vrsti jedi.
Lp, Nataša
19. nov 2007 14:26
Makovi rezanci (testenine z makom). K
19. nov 2007 14:41
Tako kot Karmina, plus to isto tudi na njokih - stopiš maslo, dodaš mak in preliješ. Ali pa zmešaš skuto, pražene mandlje, dodaš mak in med in dobiš zanimiv da ne rečem afrodiziačnih namaz za kruh. V vse omake, kamor daješ sladko smetano in/ali stopljeni sir, lahko dodaš mak. Vendelina jr.
19. nov 2007 16:03
Čez cmoke iz kvašenega testa, polnjene s slivovo marmelado in prelite z vanilijevo omako. Mamamia mamamia
19. nov 2007 16:18
Rižota z bučo in makom.
19. nov 2007 17:12
Jaz bi vas pa vprašala,če mak vedno prej skuhate? Na primer za gibanico? gajka
19. nov 2007 17:15
Slane palcke , slani kolacki- s sirom, papriko, makom, sezamom. lucka
20. nov 2007 12:52
Ne, gajka, ne kuham maka. Vendelina jr.
20. nov 2007 14:01
Jaz ga za gibanico samo poparim z vročim mlekom. Sem ga pa enkrat dala malo v kruh. Ga imam namreč zelo rada. Jelenckova
20. nov 2007 14:09
Makov nadev za potico in prekmursko delam tako:
V 1/2 litra kipočega mleka zakuham 40 dag mletega maka in na rahlem ognju kuham približno 5 minut. Odstavim in pustim, da se ohladi.
Zmešam 5 dag margarine, 2 rumenjaka in 15 dag sladkorja v prahu. V to maso po žlicah dodajam ohlajen mak. Dobro zmešam in še dodam žlico drobtin, žličko cimeta, limonino lupinico, 2-3 žlice ruma ter sneg dveh beljakov.
Pozdravček!
20. nov 2007 18:05
Za velike praznike naredim Šlezijsko makovo kašo. Je sočna sladica, ki jo pripravljajo po vsej Šleziji. TERRYKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi
Galette z zelenjavo