Dobila sem redko borovničevo marmelado. Kje naj jo porabim? Ne bi je ravno rada zagostila s kakšnimi drobtinami, vendar ne vem kako bi se obnesla v palačinkah ali namazana na piškote. Bojim se da bi se razlila (ne razlezla) povsod.
Lp,
ElaS
Dobila sem redko borovničevo marmelado. Kje naj jo porabim? Ne bi je ravno rada zagostila s kakšnimi drobtinami, vendar ne vem kako bi se obnesla v palačinkah ali namazana na piškote. Bojim se da bi se razlila (ne razlezla) povsod.
Lp,
ElaS
18. nov 2007 16:11
Kot preliv za puding ali sladoled, recimo.
rimljanka
18. nov 2007 16:13
Tudi s palačinkami gre, le malo bolj previdno jih je treba jesti... londonska rezina
18. nov 2007 16:38
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=2785 V tem receptu se redka marmelada precej bolje obnese kot gosta, ker še dodatno navlaži biskvit. veverica
19. nov 2007 12:27
Marmelado lahko zgostiš s sladkorjem. V posodo daj marmelado in na vsak liter marmelade daj 30-50 dkg sladkorja, vse skupaj naj rahlo zavre med mešanjem in marmelada je "popravljena" . ati zlati
19. nov 2007 13:31
Speci navaden biskvit, prereži, namaži z marmelado, gor namaži s kislo smetano, pokrij, prelij s čokoladno glazuro - voila! Če je maš pa preveč, te pa z veseljem rešim nadloge! Atina
19. nov 2007 15:46
Tudi moja prijateljica je imela redko marmelado.Če jo imaš več jo lahko prekuhaš in dodaš želin kot piše na navodilih,pa bo trda.Preizkušeno! darja-kozamurnik
sporočila: 2311
3. maj 2015 13:17
Lani sem skuhala marmelado iz rabarbare; dobra a zelo redka je bila. Ker mi je ostalo nekaj kozarckov me zanima ali jo lahko dodam novi. Torej da dam lansko zraven letosnje in kuham normalno naprej. Le bolj gosto seveda. Morda z dodatkom jabolk.
murnik
3. maj 2015 13:27
Lahko. Preizkušeno sicer z jagodno.
peter
3. maj 2015 13:40
Lahko... dodajaš jabolka, jagode ali banane, preizkušeno njamiiiii
"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Peresniki z omako puttanesca
Ocvrte brizgane palčke (churros)