Asafetida

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

tema odprta - 3. avg 2002 14:53 | ogledi: 3.773 | odgovori: 5

Pozdravljeni

Zanima me, kje bi dobil zacimbo asafetida (SLO imena ne poznam), ki se uporablja v vzhodnjaški kuhinji. Edino, kar sem uspel izvohati, je njeno latinsko ime, ferula asafoetida in, da ima močan vonj ter okus nekoliko podoben ne ravno svežemu česnu.

LP

Maya May  

član od: 20.11.2001

sporočila: 55

7. avg 2002 11:14

Hej, če obvladaš angleščino, kaj več lahko izveš o tej začimbi na tej strani: http://www.alchemy-works.com/incense_asafoetida. Če hodiš kaj v tujino (francija, anglija, nemčija, za ostale države ne vem), se da večino takih manj pogostih začimb dobiti v trgovinicah v mestnih četrtih, kjer prebivajo vzhodnjaki (npr. Chinatown, ipd.). Če pa veš, da to začimbo uporabljajo v neki restavraciji v sloveniji, pa jih vprašaj, kje jo oni nabavljajo oz. jo poskusi odkupiti od njih.

Vlado  

7. avg 2002 12:03

Hvala za odgovor. Letos zal vec ne grem nikamor. Bom pa verjetno kar preko interneta narocil. LP

vid žalna ikona 

član od: 2.9.2001

sporočila: 57

7. avg 2002 17:51

ASAFETIDA JE OPISANA V ENCIKLOPEDIJI ZACIMB KULINARICNE SLOVENIJE. POGLEJTE K "RECEPTOM". PRI NAS JE NE DOBIMO, IMAJO JO V SPECIALIZIRABNIH TRGOVINAH V TUJINI. POSKUSITE V CELOVCU , TRGOVINA JE TAKOJ ZA SLOVENSKO BANKO ("ZVEZA BANK"). TAI SHOP, LIDMANSKYGASSE 9, TEL. 0463504136 VP Vid Pečjak

kolobar  

član od: 5.9.2002

sporočila: 10

5. sep 2002 0:56

Malo pozno, a zato dobra novica! Asafetido (prah) lahko kupimo v prodajalni zdrave prehrane na pokriti tržnici BTC-ja. Res je zelo neprijetnega vonja. Uporabljamo jo tako, da ščepec pražimo na vročem olju, pri čemer se vonj izgubi, ostane pa značilen okus, ki ne sme manjkati v indijskem kariju. LP uros sever

Vlado  

5. sep 2002 8:16

Najlepsa hvala za odgovore. Asafoetido v prahu in v trdi obliki sem nasel na Dunaju na trznici "Naschmarkt", kjer imajo zacimb, moznarjev, vokov itd itd, da ti srce zavriska. Asafoetido bom potreboval za indijsko vlozeno zelenjavo. LP Vlado

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti