Modni nasvet

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

16. nov 2007 17:23

Kaj jaz vem, meni je takole na daljavao težko nekomu karkoli reči. Že res, da veljajo neka pravila pri oblačenju, je pa tudi res, da bi na vsaki od nas ena te ista reč bilo zelo različna videti.

Načeloma ozke hlače v škornje in kratka jakna izgleda super. Na moji hčeri morda, jaz pa sem v tem ko vaški tepček - zato pravim, da je težko svetovati takole na daljavo, ne da se poznamo. Pa tudi ko se poznamo - saj smo že vse kdaj bile v trgovini s prijateljico, pa je prinesla oblačilo z besedami "to bo pa tebi super stalo". No, potem reč oblečeš in si videti kot romunska sirota....

se pas trinjam z načeli o kombiniranju materialov in nakita. Tudi moja tašča pravi, da se biseri nosijo samo na golo kožo, ampaks em videla starejše dame z nizom biserov na tankem pulijo iz kašmrija. sploh ni bilo slabo. Kaj vem.

Mamamia

mamamia

seherezada  

član od: 19.11.2006

sporočila: 256

17. nov 2007 1:43

šnorca je napisal/a:
Kakšne barve ogrlica sodi k črnemu puliju? Zraven bi imela temne kavbojke. šnorca
K črni barvi paše vsaka barva, najbolje je kombinirat barvo s plaščem ali torbico, mogoče s čevlji ali z barvo makeupa... v primeru, da si nasploh bolj temno oblečena. K puliju pa kakšna velika, ne drobcena ogrlica. Je pa odvisno, ali jo potrebuješ za vsakdan ali za kaj svečanega. seherezada

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

18. nov 2007 9:22

amc je napisal/a:
Povejte mi kaj več o ogrlicah iz das mase. Tudi jaz bi jih imela ali pa naredila. Pojma nimam kje kupiti oranžno das maso. Kratek tečaj v pisni obliki bi mi zelo prav prišel. hvala zoja

Das maso lahko kupiš v vsaki malo bolje založeni knjigarni. Če se ne motim je samo v beli in rjavi barvi, vendar belo lahko tudi pobarvaš. Das maso pregneteš, oblikuješ, narediš luknjice skozi katere boš pozneje dalala vrvico ali laks, pustiš, da se posuši. Po želji lahko barvaš ali polakiraš.

Še bolj enostavno je delati s fimo maso. V Ljubljani je velika izbira v Levčku, Prometeju in Antusu. Fimo maso imaš v različnih barvah, lahko jo pa prav tako mešaš, da dobiš željeno barvo ali kombiniraš več barv skupaj, da narediš vzorček. Nato narediš kroglice, obeske ali kar koli želiš, narediš luknjico, daš v pekač na alu folijo ter spečeš v pečici na 100°C - 30 minut. Ko se ohladi, lahko prav tako polakiraš ali pač ne, po želji, ter sestaviš iz teh koščkov ali kroglic ogrlico, kakaršno želiš. 

stana

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

18. nov 2007 11:05

Na hitro sem preletela odgovore in nisem zasledila tvoje barve las? Ali pa je kje, pa sem čez padla....

Ob tem branju pa me res nekaj zelo zanima; Vendelina jr., vedno berem tvoje komntarje. VELIKOKRAT, res, velikokrat se strinjam oziroma jih dam v tisti predal, kjer piše: brez pripombe, kratko, jedrnato in "ni več kaj praskat".

Ne se jezit, če tako napišem, pa vendar so to moja opažanja in zelo cenim tvoja mnenja. Ne morem si pa predstavljat tvoje podobe in približek EMŠ-a.

Neee, nočem vedet, le odgovori so takšni, da se lahko pomešaš med najstnike, med zrele ljudi, odlično vodiš pogovor z ljudmi tretjega življenskega obdobja...

To sem hotela povedat, pa res ne zamerit!

titta=

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

18. nov 2007 12:00

titta, nekje vmes med najstniki in tretjim življenjskim obdobjem. Zanesljivo. rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti