15. nov 2007 12:07
Jaz pa imam rada tudi nenapovedane obiske, ker to pomeni, da so ti prijatelji tako blizu, da ti lahko tudi nenapovedani pridejo na vrata. Tudi če na mizo ne dobijo nič posebnega.
Nikoli nimam v zamrzovalniku ničesar prirpavljenega za kak obisk, kvečjemu sladoled. In tudi če pričakujem kak obisk, nikoli ne dobijo nič iz zamrzovalnika, vedno je vse sveže.
Skuto, cottage sir, vsaj dve, tri vrste sira, pršut, olive, tunina, kapre, dimljen in vložen losos - to je vedno v hladilniku. Pa kakršnekoli testenine v omari, toast in podobno. In iz naštetega vedno kaj hitro nastane, med klepetom in prvimi kozarčki vina (ki je pri nas tudi vedno na zalogi) se da hitro pripravit kakšne obložene kruhke, tople sendviče, namaz, ali celo testenine s kakšno improvizirano polivko, če je nenapovedan obisk pri volji za kaj takega.
Se je že zgodilo, da sem najboljše tortilje doslej napredila prav ob takem nenapovedanem obisku, ki se je zasedel pri nas tja do jutranjih ur (pač po sistemu "smo šli mimo in se oglasili za deset minut, samo da vas vidimo"). Tudi špagete smo že kuhali s tremi ali štirimi omakami, daj maetrial za take reči je vedno pri roki.
Tako da meni kak nenapovedan obisk sploh ne pomeni vprašanja kaj postreči, jaz sem vesela, da vedo, da lahko k nam pridejo kadarkoli.
Naša vrata so vedno odprta, za prvo silo vedno kaj na zalogi, če pa bi bila res kakšna panika pa bi jaz hitro skočila do prve trgovine kaj kupit.
Mamamia
mamamia