15. nov 2007 12:28
V Leclercu me bodo gotovo še videli.
Mimogrede, za moj okus je tamkajšnja torta črni gozdiček (čeprav brez višenj - jaz bi jo poimenovala drugače) čisto sprejemljivega okusa, sočna in lahka. Ampak o okusih se ne razpravlja, če je meni všeč, ne bom drugih prepričevala, da je res dobra.
Cenovno nisem primerjala z drugimi ponudniki, ker tega ne počnem. Vem, kje in kdaj kaj kupujem, ampak Leclerc mi je posebej všeč zavioljo izredne ponudbe delikatesnih stvari: kaviarjev, losoa, sirov, njihovih pripravljenih različnih terin, mlečnih izdelkov in še nekaj drugih artiklov, ki me pač zanimajo. Ribarnica je bila ob mojih dosedanjih dveh obiskih, kar je odprt v MB, izjemno dobro založena in smo kar nekaj stavri kupili (rep grdobine, riboni, tuna), tudi odelek s pijačami in vini je "močan".
Imajo veliko pripomočkov zakuho in peko, sem kar precej stavri videla in jih bom tudi kupila - modeli za madeleine na primer, pa nekaj drugih pekačev, mi je še padlo v oči in drugih, drobnih pripomočkov.
Rekla bi tako: za tiste, ki gledajo predvsem na nizko ceno, Leclerc - vsaj na prvi pogled - ni prva na seznamu trgovin, za tistega, ki ima rad še kaj več kot - za naše razmere - običajno izbiro, bo pa tam našel veliko uporabnega (tudi na oddelku z zamrznjenimi živili - od polžev, do školjk, v lupini ali očiščenih, različnih velikosti različnih vrst rakov itd).
Glede tega, kar je spraševala ovčka: moko, sladkor, olje in podobne stavri z železnega repertoarja vsakega gospidinjstva kupujem glede na znamko oziroma izberem tisto, kar mi glede na lastne izkušnje najbolj ustreza, ne glede na ceno. Cena mi ni bila nikdar pomembno merilo pri izbiri hrane, čistil in podobnega.
Sicer pa opravim po en večji nakup na 14 dni ozirma sproti kupim stavri, ki ne morejo dolgo stati, da je vedno kaj v hladilniku, sproti kupujem samo meso oziroma tega včasih kupim za nekaj dni v naprej. V zamrzovalniku imam vedno nekaj rib in mesa, da je na razpolago, če ne grem v trgovino a je treba vseeno kaj kuhat, pa kakšno divjačino, in nekaj zelenjave, kakšne krokete in pomfrit, če se komu mudi, meni se pa ravno ne da lupit dveh kil krompirja.
Uživam pa v nakupovanju, ko moram nabavit stvari za večerjo ali kosilo za kakšno družbo desetih do 15 ljudi, ko imam razdelan jedilnik in v žepu seznam potrebnih sestavin. To mi je pa res največji užitek Sploh, ker nabavim še veliko stvari, ki sploh niso na seznamu...
Mamamia
mamamia