A bomo letos kaj pekli?

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

28. nov 2007 11:20

kuharca, prejšnji teden sem bila jaz na tečaju zato tako utrujena, ker sem 3 popoldneve pekla piškote za neko 60 letnico in napekla 11 vrst, tako da se da, če je volja :) katka

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

28. nov 2007 11:23

Kuharca37 hvala, sem se že vstrašila! Jaz bi tudi rada masovno pekla, pa za kake rojstne dneve, abrahame, poroke itd, ampak meni je najlepše veselje, če se zbere 5 prijateljic npr. se naredi nek sistem in urnik in potem peka na polno. Ampak v naši koncih ni te navade peke na veliko, pa za praznike da je veliko domačega peciva in za poroke se vedno kupuje tisto "plastično", umetno kar nekaj! Začetnica

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

28. nov 2007 11:25

Ja Katka se da samo ful sistem moraš met. Jaz si moram za tistih pet piškotov en teden prej plan narediti za sestavine, pa nekih miljon drugih stvari sem si trenutno naprtila na glavo. Pa otročka cartat... Začetnica

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

28. nov 2007 11:30

Jaz si bom pa naslednji vikend vzela čas za peko. Bom imela še 2 pomočnika, tako da bo lažje. Zaenkrat imam namen narediti tole: Ponarejeni rženi hlebčki Nougat kolački Orehove malhice Skalce Domači prijatelj Medenjaki Mogoče še kake minjončke, pa v novi božični lisi sem videla ene kavine piškote, pa bodo verjetno še ti na spisku. Pa še linške piškote, če se mi bo dalo. Lani niso bili preveč dobri, pa ne vem, če bi se jih še enkrat lotila. Pa seveda bo prišla na vrsto še potica (ampak to potem tik pred božičem) Urša

bina  

član od: 13.12.2002

sporočila: 186

28. nov 2007 12:00

Prejšnji vikend sem spekla ježke iz božične anje. Očitno jih bom morala še enkrat, ker zelo hitro kopnijo, pa še luštkani so za povrh. Ta teden pride na vrsto medena hiška in marmeladni žepki. potem pa še jurčki in mušnice, domači prijatelj in pa obvezno čokoladno-orehove kroglice, ki so zame najboljše in jih delam, že vsa leta po enakem receptu(spečeš biskvt, ohlajenega razdrobiš, poliješ s sladko smetano, narediš kroglice in povaljaš v kokosu, orehih, mrvicah...). Če bo čas pa bajedera in mignon pecivo. lp bina

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

28. nov 2007 12:14

kako dolgo pa je obstojna bajadera? nektarina

bina  

član od: 13.12.2002

sporočila: 186

28. nov 2007 12:16

Pri nas gre zelo hitro v promet, tako da jo v 4-5 dneh ni več. Pomojem ni nobene takšne stvari noter, da ne bi mogla počakati dva do tri tedne v hladilniku. lp bina

nektarina  

28. nov 2007 12:17

no pa saj tudi se hitro naredi tako da bo na sporedu par dni pred božičem. jaz sedaj zbiram recepte, pozneje naredim seznam sestavin ki jih rabim in po desetem desembru začnem peko. nektarina

ovčka  

član od: 1.6.2007

sporočila: 174

28. nov 2007 12:30

Mene pa nekaj zanima: ali te stvari pečete že za prihajajoče praznike, ali se sedaj samo odločate, kaj bo za praznike? Namreč, ne vem, če bodo te stvari zdržale skoraj cel mesec (saj vem, da tudi hitro kopnijo). Razen kakšnih medenjakov in keksov na stroj jaz še nisem nič takega pekla tako hitro. Povejte mi prosim, koliko časa vzdržijo nekatere stvari. Drugače imam zelo mini gospodinjstvo, za praznike pa hvala bogu pridejo otroci in žlahta ter se jih resnično veselim. Takrat jim rada popedenam kaj posebnega, samo ne vem, kdaj naj kaj spečem, da bo še uporabno. Nisem najbolj zdrava, november in december sta vedno moja najslabša meseca. "Gor" me drži samo veselje, da bomo skupaj. Za vsako peko se moram posebej pripraviti in mi vzame veliko časa in zadnje dni tako ne morem veliko speči. Tako postopoma bi pa šlo. Povejte, prosim, kdaj in kaj naj pečem, da bo ob praznikih še uporabno. Izkušenj s shranjevanjem nimam, ko sem bila še zdrava, mi zadnje dni in noči ni bilo problem delat, sedaj pa ne morem. LP! ovčka

nektarina  

28. nov 2007 12:34

včeraj sem kupila božično liso. za vse recepte ki so noter (od medenjakov, do rogljičkov in vsega drugega) in vse je obstojno do štirideset dni ali več. nektarina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti