Nemirne noge

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

8. nov 2007 17:28

Prihajam v vašo skupino nemirnonožcev.

A ni to grozno? In če že želim vztrajat in ne premaknit nog se mi zdi, da mi srce bije hitreje in da mi to vpliva na vso telo...neprijetno. V reviji Zdravje sem pred časom našla ta članek in pravijo, da pomaga pitje magnezijevih in kalcijevih tablet. Zaenkrat delam to. Krčnih žil nimam.

je pa skrajno neprijetno če grem na kak enodnevni izlet z avtobusom (zelo rada imam takšne). Vedno se najbolj bojim poti domov.

titta=

emily  

član od: 11.6.2007

sporočila: 432

8. nov 2007 18:17

Če imam zvečer pred spanjem ali pa ko sedim pred televizorjem nemirne noge, si jih stuširam najprej s toplo in potem s hladno vodo in to večkrat ponovim. To mi  zelo pomaga.  Moram pa reč, da se mi zadnje čase to ne dogaja pogosto, mogoče zato, ker čez dan večkrat grem na hitri sprehod s psom. Je pa to zelo neprijetno, na primer na kakšnem potovanju z avtom ali avtobusom. Včasih se spomnem, da nisem hotela v kino samo zato, ker sem imela tam nemirne noge in sem težko zdržala do konca predstave.

Pomagajo tudi geli za masažo nog, ki pospešijo prekrvavitev.

Želim vam čimmanj nemirnih nog in veliko dobrega počutja.  

emily

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

8. nov 2007 18:43

Nekje sem prebrala da je to dedno ,mislim da bo nekaj na tem ,ker imamo pri nas v družini nemirne noge oče ,jaz ,sin pa jih je imel v otroški dobi.So rekli zdravniki ,da bo to prerasel in je res. Krčnih žil nimam,še drobnih plavih žilic ni ,sem šla gledat,ste me malo ustrašile.Trenutno imam mirno obdobje,ne vem pa zakaj začne ,ker hodim kolesarim,res pa je da delovnik presedim.Mi je že prišlo na misel da so noge preutrujene...... lp goga

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

8. nov 2007 18:48

:( Glede na to da imamo krčne žile v "genih" in se jih ne bom izognila niti sama (se vidi že zdaj)...zdaj pa to o hitrih nogah.Jaz ne zaspim če z nogami ne "masiram" (tako nekako kot to delajo mačke,ko se sproščajo) Roncolino

evagirl  

član od: 4.10.2007

sporočila: 276

8. nov 2007 19:00

Jap to je kao sindrom nemirnih nog ali restless leg sydrome,pomoje boste več v angleščini našli...nism šla pogledat...probite... evagirl

darja-  

član od: 11.8.2007

sporočila: 567

9. nov 2007 11:29

LP! Te dni nisem pila kave in ne črnega oziroma zelenega časa,pa sem imela občutek,da je mogoče malo bolje.Navado imam,da popldan ali zvečer spijem zeleni čaj,ko ga pa nisem,sem bila bolj "mirna".Čaj deluje kot poživilo,pa je menda bolje da ga popijem zjutraj. darja-

slepakura  

član od: 9.1.2007

sporočila: 326

9. nov 2007 11:55

Bolezen nemirnih nog ima simptome, ki jih opisujete, vendar pa si glede vzrokov se vedno niso cisto na jasnem. Bolezen (oziroma simptom) naj bi povzrocala motnja zivcevja, ki pa se ni jasna. V nekaterih primerih je tudi dedna. Obstajata dve obliki bolezni. Prva, ki se lahko pojavi ze zgodaj v zivljenju je idiopatska oblika, kar pomeni, da vzrok ni jasen. Druga pa naj bi bila posledica razlicnih motenj v metabolizmu. Med te spada pomanjkanje zeleza, folne kisline, motnje v delovanju scitnice, pa tudi krcne zile, nosecnost, sladkorna bolezen.., zato je tudi zdravljenje lahko razlicno. Glede na to, da ste vecinoma se mlade in da je v vsaj petini primerov kriva slabokrvnost, mogoce ne bi bilo slabo, da najedite vsaj osnovne krvne preiskave. Tudi ce je bolezen dedna lahko z odstranitvijo dodatnih dejavnikov simptome omilite. Veliko srece! slepakura

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

4. dec 2007 21:34

Pozdravljene. Tudi jaz imam te težave z nogami ali kakor se reče - sindrom nemirnih nog. Predvsem zvečer pred televizijo in ponoči. Pomaga mi če noge stuširam z mrzlo vodo, včasih že samo to da jih odkrijem (v spalnici imam bolj hladno, ker mi tako paše) Kupila sem si tudi hladilni gel Ice power s katerim si zvečer zmasiram meča in mi res pomaga. Moja mami ima sindrom nemirnih nog že dolgo in to tako hudo, da ni spala cele noči, ker ji ni pomagalo nobeno mazanje, tuširanje in masiranje več. Ni še dolgo tega, ko ji je zdravnica predpisala neke tablete, menda so nekaj novega, po katerih pravi, da ji je bolje. Menda so tablete že prej obstajale, samo so imele preveč stranskih učinkov, te pa jih nimajo. LP Hema

popolna z napako  

član od: 5.7.2008

sporočila: 1

5. jul 2008 19:27

Hmmm???... Ne pijem, ne kadim, ne jem tablet, nimam ven, niti nihče od prednikov jih ni imel, zmerno migam in športam, zdrava sem ko dren pa tudi srečna in zadovoljna z življenjem, tehtam 57kg - visoka 177 (pa ne shirana, že vse življenje sem taka - geni), teden dni stara krvna slika (naključni managerski pregled) je popolna - POPOLNA!... ...in vendar je to, kar se mi dogaja zadnje 4 dni NEZNOSNO (sindromi so identični opisanim v komentarjih zgoraj). Spim sploh ne več. Danes sem vzela Aspirin (verjetno ga nisem vzela že vsaj 5 let) in po njem končno umirila čutenje signalov v nogah in zaspala. Zaenkrat moje nemirne noge pripisujem veliki meri mirovanja, ki sem jo bila zaradi dela deležna v zadnjem obdobju. Vendar sem imela enak sindrom februarja letos (pred 5 meseci) na potovanju v Srednjo Ameriko. tam sem bila seveda prepričana, da me je pičil nek lokalni žužek. Bolečine so trajale 5 - 6 dni, za tem pa popolnoma izginile. Danes sklepam, da so bile bolečine posledica mirovanja na letališčih, v letalu in še v avtu... Masaže... ...pomaga? - hja, pa še kaj; masaža s timijanovo kremo, z rožmarinovo kremo, hladilno kremo, vroča kopel, knajpanje (izmenično tuširanje z mrzlo in vročo vodo), masažne žabice (tiste od Afrodite - proti celulitu)....AH, NIČ ZARES NE ZALEŽE! Morda za kako uro ali dve že, vendar... Občutek imam, da živim le še za to, da si gnetem noge... Zaključek - vesela sem, da sem našla ta forum. Priznam, da me je pomirilo dejstvo tega, da nisem vesoljec (prej namreč še nikoli nisem slišala za pojav nemirnih nog). Upam le, da gre res le za prekomerno sedenje. Želim vam mirne noči! E. popolna z napako Sporočilo je spremenil(a) popolna z napako dne 05. jul 2008 19:30:20

anja27  

član od: 2.6.2005

sporočila: 1085

5. jul 2008 21:15

aaaaaaaaa, to sem jaz imela med nosečnostjo. Ko bi si noge en dva tri dala odrezat taki čuden občutek je to.

Težavo sem reševala s hojo po 4-6 km dnevno. Če pa slučajno nisem tisti dan hodila... hudo zvečer!

Anja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti