11. nov 2007 17:20
Jaz pa naredim kavo iz instant pripravka za capuccino. Ta prah zmešam z vročim mlekom- ne vodo. Ostanek mleka spenim in polijem po capuccinu. Meni je O.K. korosica
11. nov 2007 17:20
Jaz pa naredim kavo iz instant pripravka za capuccino. Ta prah zmešam z vročim mlekom- ne vodo. Ostanek mleka spenim in polijem po capuccinu. Meni je O.K. korosica
11. nov 2007 17:43
Visage, si že poskusila domači espresso iz kafetjere? Plus seveda veliko mleka in pene pa je bela kava.
20. avg 2010 15:25
Emma07 je napisal/a: |
Hojla, Mene pa zanima ali katera pozna za recept za belo kavo tako kot jo dobiš v bolnici (porodnišnica) ali v vrtcu - to verjatno ni prava kava ampak kakšna proja ali ... Moja punčka hoče da ji tudi doma pripravim tako kavo pa karkolli sem probala ji ni bilo O.K. Hvala vam v naprej za pomoč in lep dan vsem! Emma07 |
20. avg 2010 15:41
Moja babi je vedno kuhala Knippe in divko skupaj. V kakšnem razmerju jo je delala ne vem, vem pa samo to, da je bila ta kava skuhana v kar velikem loncu (3 l) in zeloooo sladka. Za belo kavo je dodala še domače mleko, mlačen domač kruh, slivovo ali pa marelično marmelado . To je bil zajtrk, katerega se rada spominjam, še iz otroštva . Alcika Sporočilo je spremenil(a) Alcika dne 20. 2010 15:42neznan uporabnik
20. avg 2010 18:09
Poskusi takole: Kupi Projo (mešanica kavnih nadomestkov). V 1 liter vode daj 2-3 jušne žlice Proje. Stoj zraven šporgeta in počakaj, da zavre. Trenutek, ko proja zavre, je bistven! Ponavadi vsakemu uide čez.. Torej: ko vidiš, da bo Proja, kava, voda s kavnim nadomestkom...zavrela, jo umakni na rob grelnika ali drastično zmanjšaj plin (zadeva se peni sto na uro).. z žlico zajemaj pene z roba posode in jo devaj na sredino oz. del, kjer vre. Ponavljaj toliko časa, da pokuhaš vse pene (traja 5,10,morda 11 minut..) Odstavi. Kani nekaj kapljic mrzle vode v zadevo in jo pokrij. počakaj (kakih 5 minut), da se zoc poleže. Mešaj z mlekom, lahko dodaš zrno masla, sladkaš po okusu.... Proja je zakon! japaja
20. avg 2010 19:45
Japaja, tole mi zveni Zelooooo Dobroooo....moram probat ! Alcika
20. avg 2010 21:19
japaja, jaz sem šla en korak naprej, jo naredim kar v tisti filterkafe mašini. Nobenega straženja več. Skleda turšnih žgancev, zabeljenih s putrom zraven, njami.
Loni Makaronineznan uporabnik
21. avg 2010 9:17
Loni, verjamem, da je filterkafe mašina fajn rešitev.. Ampak meni ta dvoboj s projo pričara take nostalgične občutke... Imam medtem, ko pobiram pene, čas za kontemplacijo (prosto po Ežoju KVAK) japaja
21. avg 2010 16:40
hvala za podrobna navodila , samo po kofe moram še skočit pa probam. upam samo da mi rata, pa da preživim popoldan/večer/jutro (ko se pač spravim na delo) ob loncu kave in ne ob drgnenju šporheta (v primeru da zadeva uide izpod kontrole ) mogoče še kakšne namig s katero izmed široke ponudbe najbolje rata? no če ne bomo pa eksperimentirali.... ... palalačinka*
16. sep 2010 20:19
pred dežjem sem se danes zatekla v Etnografski muzej:
me je spomnilo na to temo
palalačinka*Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kremšnite, kremne rezine - kot z Bleda
Pesto palačinke