Ali ima kdo knjigo,

ann  

član od: 15.2.2007

sporočila: 343

tema odprta - 7. nov 2007 20:53 | ogledi: 3.762 | odgovori: 12

Ali ima kdo doma knjigo, pa je ne rabi več in bi jo bil pripravljen prodati ali pa če mi lahko pomaga z nasvetom kje naj jo iščem?

Naslov: Hočeš biti zdrav? Proč s kuhinjskim loncem!

Avtor: Helmut Wandmaker

Sicer jo imam sposojeno iz knjižnice, bi pa rada imela svojo.

Hvala in pozdrav vsem!

ann

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

7. nov 2007 21:12

ann, kaj pa fotokopiranje? ežoj

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

7. nov 2007 21:21

ežoj, knjiga je kar obsežna, zato fotokopiranje  kobra 1

lesnik  

član od: 9.10.2006

sporočila: 294

7. nov 2007 21:38

Razmišljaš o življenju po njej? Vedeti moraš, da je bil gospod ves čas pod strogim zdravniškim nadzorom, ko je eksperimentiral. Zato ne pretiravati, ker ni zdravo jesti samo npr. jabolka. Sem pa bila že tudi sama skoraj leto dni na presni prehrani in vem, bilo je super in mi je žal, ker sem morala prekiniti (finance), a je za to treba imeti ogromno znanja in kar nekaj denarja, da ti ničesar ne primanjkuje. lesnik

ann  

8. nov 2007 7:37

Ežoj, če bi dobila možnost nakupa, bi rajši imela knjigo, v skrajnem primeru bom fotokopirala. Lesnik, nisem jo še do konca prebrala, pa veliko mislim o življenju po njej. Pravzaprav me je zdramila, da sokovnik spet obratuje, da se mogoče na kakšnem naslednjem praznovanju ne bom do onemoglosti basala s kakšnimi sladkarijami, pa ne bi rada na stara leta (37) hodila okrog vsa pokvečena....Nikakor pa ne mislim preiti kar tako na čisto presno prehranjevanje (razen če bom kdaj kaj resno zbolela). V bistvu od spomladi živim in jem po 3md dieti, pa sem na lastnem telesu in počutju preizkusila, da je več kot 50 % presno prehranjevanje povzročilo pravi preobrat. Ja na žalost je knjiga že davno razprodana, založba Aura pa ne razmišlja o ponatisu. ann

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

8. nov 2007 7:56

Lahko malo razložiš stavek ...pa ne bi rada na stara leta (37) hodila okrog... Hočeš povedati, da ti je 37 "stara leta" ???!!???? Issi

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

8. nov 2007 8:19

Verjetno je sedaj toliko stara (37) blažkaa

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

8. nov 2007 8:25

ann,

če knjigo hočeš imet, pa je drugače ne dobiš, fotokopiranje ni najslabša možnost. Pogledal sem pri sebi: imam fotokopiranih kar nekaj knjig, rekorder je ena zadeva v treh knjigah, vsaka po cca 500 strani.

Drugač, če v amazon.com vtipkaš avtorja dobiš knjigo v nemščini, verjetno je bolje če poskusiš v amazon.co.de, pa če znaš nemško......... 

ežoj

ann  

8. nov 2007 8:54

Issi, sedaj se počutim v redu, nimam nobenih pomembnejših zdravstvenih problemov. Je pa moževa mama (87) v stanju, v kakršnem jaz ne bi želela nikoli biti, par tednov nazaj je umrl vaščan pri 54, eno leto nazaj še en meni zelo drag vaščan pri 52 ... Res ne bi rada najprej zbolela, potem pa popravljala, kar se še da, prej omenjenima ni bila dana možnost popravnega izpita. ann

ann  

8. nov 2007 10:27

Lijana, hvala za prijazno ponudbo, da mi knjigo pošlješ po mailu. To ni potrebno, knjigo imam sposojeno in jo bom najbrž dala kam skopirat, da mi jo bodo oblikovali kot knjigo. Hvala vsem za namige in nasvete! Če pa se bo mogoče vmes našel še kakšen, ki ima doma omenjeno knjigo in je ne rabi, pa jo z veseljem odkupim. Anica M. Vmes pa sem dobila na ZS spročilo, da mi nekdo lahko proda knjigo. Sporočilo je spremenil(a) ann dne 08. nov 2007 10:49:10

Bogomira  

član od: 30.12.2005

sporočila: 182

8. nov 2007 10:48

Ne vem,če sem brala ravno to knjigo,vem le da govori o presni hrani in ko sem jo tako prebirala sem dobila močno voljo,da bi sama preizkusila,ampak nekje na tri četrt knjige me je že minevalo,saj opisuje ,da nekateri ki so to začeli,doživljajo prave krize,kot bi se odvajali mamil(vsaj jaz sem tako razumela),telo postane mlahavo,si brez volje,postaneš razdražljiv,bolijo te kosti,tudi bruhaš.....,pa vendar so vsi ti ljudje,ki so opisani v knjigi prestali to krizo in so danes presno jedci .Pri vsem tem me je še najbolj zmotilo prehranjevanje,ki mora biti monotono,ker če že mešaš sadje med seboj, lahko imaš želodčne težave .Hrana mora bit brez sladkorja,moke,vročih pijač(kava,čaj..),kislih jedi(kislo zelje in nekaterih kislih vrst sadja) prav tako ne meda(v majhnih količinah),čeprav je zelo zdravilen povzroča zakisanost telesa,izključno samo morsko sol ampak v izredno majhnih količinah......... Dovoljeno pa je uživanje žit,oreščkov,sveže mleko(ne pasterizirano),sadje,zelenjavo ,nobenega kuhanja. To mi je sicer bilo zelo všeč in me je navduševalo,ampak ko sem pomislila da delam v tovarni za strojem sem ugotovila ,da moje telo to nebi preneslo,pri vsem tem naporu. Raje sem prešla na delno uživanje presne hrane,to se pravi čim več sveže zelenjave in sadja,zelo malo kruha ,namesto sladkarij kakšno suho figo,ki je zelo sladka ,brez mesa,...... . Doma imam knjigo živa hrana od Ernesta Gunterja in malo se ravnam tudi po njem. Lp Bogomira

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti