8. nov 2007 10:48
Ne vem,če sem brala ravno to knjigo,vem le da govori o presni hrani in ko sem jo tako prebirala sem dobila močno voljo,da bi sama preizkusila,ampak nekje na tri četrt knjige me je že minevalo,saj opisuje ,da nekateri ki so to začeli,doživljajo prave krize,kot bi se odvajali mamil(vsaj jaz sem tako razumela),telo postane mlahavo,si brez volje,postaneš razdražljiv,bolijo te kosti,tudi bruhaš.....,pa vendar so vsi ti ljudje,ki so opisani v knjigi prestali to krizo in so danes presno jedci .Pri vsem tem me je še najbolj zmotilo prehranjevanje,ki mora biti monotono,ker če že mešaš sadje med seboj, lahko imaš želodčne težave .Hrana mora bit brez sladkorja,moke,vročih pijač(kava,čaj..),kislih jedi(kislo zelje in nekaterih kislih vrst sadja) prav tako ne meda(v majhnih količinah),čeprav je zelo zdravilen povzroča zakisanost telesa,izključno samo morsko sol ampak v izredno majhnih količinah.........
Dovoljeno pa je uživanje žit,oreščkov,sveže mleko(ne pasterizirano),sadje,zelenjavo ,nobenega kuhanja.
To mi je sicer bilo zelo všeč in me je navduševalo,ampak ko sem pomislila da delam v tovarni za strojem sem ugotovila ,da moje telo to nebi preneslo,pri vsem tem naporu. Raje sem prešla na delno uživanje presne hrane,to se pravi čim več sveže zelenjave in sadja,zelo malo kruha ,namesto sladkarij kakšno suho figo,ki je zelo sladka ,brez mesa,...... .
Doma imam knjigo živa hrana od Ernesta Gunterja in malo se ravnam tudi po njem.
Lp
Bogomira