6. nov 2007 12:21
Saj mislim, da sem o golažu brez čebule že pisala, finta je v tem, da namesto čebule uporabi posušene paradižnike, ki so preprariani z oljem in mletim česnom. Ergo, vzamem takšno maso paradižnikov kot je mesa. Posušene paradižnike še malo nasekljam (pa ne pretiravam, tudi enkrat čez multipraktik, pa gre), jih cmarim na oljčnem olju (uporabim kar tistega, v katerem so bili paradižniki) in se zadeva lepo razpusti, dodam meso, še malo gorčice, vmes malo zalijem z refoškom in če zadevo cmariš na blagem ognju ali pa še bolje, če daš lonec v pečico in imaš zadevo v pečici najmanj 6 ur na 80 stopinjah (pazite, ne višje temperature!), pride ven zelo džazen izdelek. Jaz dam pred serviranjem notri še malo trufate.
Do te "inovacije" sem prišla slučajno, ko sem videla, da se iz mesa ne bo dalo narediti zrezkov in ko sem ugotovila, da tudi čebule nimam in je bilo treba dati nekaj v lonec in sem pač dala tisto, kar je bilo v hladilniku. Ker je imelo zanimiv okus in ker kuhinja ni smrdela po cmarjeni čebuli (ni ravno moj favorit pri vonjih), temveč je zelo vabljivo dišalo, od takrat naprej delam na ta način.
6 ur na 80 stopinjah, to sem pa videla v oddaji g. Veronika.
Priznam, da tole s posušenimi paradižniki ni najbolj nizka cenovna varianta, vendar ima silno svečano aromo in je za kakih 10 porcij presek dobre arome/cene zelo ugoden (hočem reči, zgleda blazno nobl golaž...
)
Vendelina jr.