5. nov 2007 14:29
Pri novoletnih žurkah v domači izvedbi je vedno tako, da je hrane preveč in se vsi na koncu bašejo. Ker se vsi bojimo, da bo, v primeru, da bo hrane ravno dovolj, na koncu izpadlo, da je je premalo. Vsekakor pa se ne splača mučiti z jedilnikom z n-hodi, ker potem ne boš imela nič od praznovanja. Jaz sem zadevo vedno reševala tako, da sem naredila za predjed različne kruhke, ki sem jih še malo pogrela v pečici. Za glavno jed sem pripravila moj džazni golaž brez čebule, ki sem ga skuhala en dan prej in je potem v velikem loncu čakal na balkonu, tako da je bilo treba skuahti samo še fuže in pogreti golaž in je bila stvar rešena. Za desert je bilo itak še preveč potice in čokolade od prej in se s tem nisem obremenjevala, sem pa naredila kar nekaj litrov vitaminske bombe (recept je v bazi) z mangom, papajo, ananasom, kivijem, banano in rdečo grenivko. Plus, vsak gost je imel še kakšno nalogo: eden je moral prinesti vino, kdo drug je moral narediti francosko solato (jaz je ne jem in je zato tudi ne znam posebej dobro narediti)... Malo poalociraj naloge še na druge, pa bo šlo.
Vendelina jr.