5. nov 2007 17:38
Samo geni so nam dani in tu se ne da nič narediti (hvala bogu). Eni bodo vedno bolj suhljati, eni bodo imeli vedno malo bolj okroglo konstitucijo ob idealno korektni prehrani. Kakšen odstoek od idealne teže ni nobenemu skrajšal življenja. Ampak s stalnim prevelikim prehranjevanjem se bodo tudi suhljati ljudje poredili čez mejo pametnega in se bodo morali vprašati, zakaj to počnejo.
Vida, jaz ti čestitam za uspeh pri hujšanju. In verjamem, da nisi edina, ki je enkrat obilno shujšala in tam tudi obstala. Predvidevam, da svojo idealno težo ohranjaš tako, da ob misli, da bi nekaj pojedla, ker so oči lačne, telo pa v bistvu ni, premisliš, če si ravno pri volji, da bi potem spet en teden štela kalorije in ker ponavadi nisi, tistega posladka ne poješ in zate je zadeva končana. Glava je odprocesirala in če ravno hrana ni pred očmi in te vizualno ne draži, so misli verjetno že kje drugje. Ljudje s stalno preveliko težo pa si hrano kličejo pred oči ves čas in to tudi takrat, kadar sploh niso lačni, ker jim glava tako "dela". In jaz ne verjamem, da si človek, ki si stalno v misli vabi hrano in razmišlja, kaj in kako bi jedel (pa je obedoval pred dvema urama in po nobenem fizičnem kriteriju ni lačen) lahko zgolj s prepovedjo "NE jesti" trajno sam pomaga. Ne verjamem, ker še nisem ne videla in ne prebrala. Sem pa videla precej ljudi, ki trpijo zaradi tega. In jih je sram, da imajo ta problem s hrano in se še bolj zapirajo vase in se tolažijo s hrano. Za te nesrečnike je potrošniški svet izumil stalno proizvodnjo novih diet in pravil, ki evidentno ne učinkujejo (vse več je pretežkih ljudi), razen da povečujejo honorarje avtorjem diet. Kar pomeni, da se je treba zadeve nekje drugje lotiti. In povedati jasno in glasno, da tisti, ki že drugič zbija svojih 30 kil preveč (pa jih ni dobil zaradi kake bolezni, ležanja ipd in tudi noseča ni bila....), da naj najprej odkrije razloge (in da iskanje razlogov in brskanje po psihi ni nič sramotnega, nasprotno, je sestavni del osebne higiene), zakaj to počne že drugič (ali pa n-tič), ker če tega ne bo storil, bo kile zbijal še mnogokrat.
Vendelina jr.