Zavarovanje otroka

leni1  

član od: 26.2.2007

sporočila: 295

tema odprta - 31. okt 2007 7:46 | ogledi: 2.025 | odgovori: 12

Amogoče kdo ve na kateri internetni strani zavarovalnice triglav lahko zavarujem predšolskega otroka,tisti list sem nekam založila in ga ne najdem več.Prosim za pomoč.

leni1

kuharca37  

član od: 21.3.2006

sporočila: 563

31. okt 2007 8:29

leni1 samo za vednost....sin-srednješolec je bil in še je zavarovan pri slovenici...utrpel marca letos hudo opeklino noge in bil v obravnavi na polikliniki v Ljubljani do konc junija-se pravi 3 mesece.....in nato smo dali vlogo zavarovalnici za odškodnino in jo seveda prejeli.....za 10 dni...tolk sem bila jezna in razočarana ob enem.....on je pa 3 mesece hodil oz. smo ga vozili na preglede....se prov sekiram ker je spet zavarovan pri tej ustanovi....drugo leto nas pri šolskem oz. dijaškem zavarovanju ne vidijo več... kuharca37

val  

član od: 7.3.2006

sporočila: 665

31. okt 2007 8:59

Saj nevem če je vsepovsod to mogoče ,vendar moj sine je zavarovan nezgodno ,in življensko preko moje police v sužbi,sevda je bil pogoj da je dopolni 15 let. Zavarovnje imamo sklenjeno v Triglavu. Dokaj velika zavarovalna vsota ,dnevna odškodnina ,pa sorazmerno mali mesecni znesek za plačevanje. val

leni1  

član od: 26.2.2007

sporočila: 295

31. okt 2007 9:19

Moja hči je stara leto in pol. leni1

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

31. okt 2007 11:05

Glede zavarovanja za primer poškodb je v osnovi več variant:

  • skupinsko nezgodno zavarovanje posebnih skupin ( predšolski, šolski otroci, društva)
  • nezgodno zavarovanje po seznamu na polici ( seznam samo zaposlenih, nekateri tudi druge osebe)
  • življensko nezgodno zavarovanje ( premija, ki se po preteku vrne).

Pred sklepamnjem zavarovanja je pametno pogledati, kaj zavarovanje nudi. Zahtevati je treba splošne pogoje ( označeni so s črkami in številkami ), in jih TEMELJITO prebrati.

S preprostimi bedeami je nezgodno zavarovanje zavarovanje za primer POSLEDIC nezgode. Sam obstoj nezgode še ne zagotavlja izplačila zavarovalnine. Zavarovalnine pa imajo različna imena: bolniščnični dan, dnevi "bolniške" oz. nesposobnosti za delo in UGOTOVLJENO invalidnost. Slednje pomeni ocena TRAJNIH POSLEDIC poškodbe. Tabele je v prilogi omenjenih splošnih pogojih.

Izven tega zavarovanja je zavarovalnine iz tuje police. To je zavarovanje odgovornosti delodajalca, vzdrževalca stavbe, šole, voznika povzročitelja. To je zavarovanje terjatev tretjih oseb, ki bi jih omenjeni zavarovalci morala plačati sami, če ne bi imeli tega zavarovanja. Samo v tem primeru vsebuje zavarovalnina še kaj drugega: neprijetnosti, neugodnosti med zdravljenja, duševne bolečine in seveda tudi trajne posledice. To je tudi edini primer, kjer se vrnejo tudi stroški zdravniškega spričevala.

Iz "naše" police se stroški zdravniškega spričevala ne vrnejo, zato se nepotrebnemu strošku izognite.Višino invalidnosti v odstotku določi zdravnik zavarovalnice, cenzor, ki je plačan od zavarovalnice, ki vas je napotila k njemu.

Pri sklepanu zavarovanj imajo agenti polna usta prednosti, drobnega tiska v pogojih pa ne prebere skoraj nihče. Še pogojev na priložijo.

Vse zavarovalnice imajo spletne strani. Pred sklenitvijo zavarovanja pojdite osebno na zavarovalnico in poglejte pogoje. Bistvenih razlik ni, ker se pri pogojih usklajujejo, so pa razlike med premijo in zavarovalno vsoto.

Napisala sem osnovne značilnosti, podrobnosti pa si poiščite sami.

 

 

F r i n a

balonka  

član od: 9.3.2007

sporočila: 548

31. okt 2007 13:25

Leni 1,ne vem če ti bom kaj pomagala.Ampak midva naredima tako, da jih dava zavarovat takrat,ko zavarujeva hišo.Imamo takšen paket in avtomobile pa je malo popusta. Tako kot je napisala kuharica 37, smo mi tudi bili razočarani.Kajti našo tamalo je lani ugriznil sosedov kuža za vrat.In smo tudi po bolnicah in ne vem pri kom vse bili.Odškodnina je bila mizerna(kljub temu da ni zavarovana po najnižji tarifi)plus tega smo imeli še okupacije. Ampak zavarovani pa le moramo bit.

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

31. okt 2007 15:26

Hja, "dnevna odškodnina" se plača za dneve, ko je zavarovana oseba nesposobna za delo - ko je torej na bolniški zaradi aktivnega zdravljenja. Pri šolskih otrocih se v te "dneve nesposobnosti" za šolsko delo štejejo tudi dnevi, ko otrok sicer obiskuje pouk, ampak z imobiliziranim udom - torej z mavcem. Nikakor se pa v to ne štejejo dnevi, ko otrok sname mavec in samo še razgibava ud. Frina, če dovoliš, bi te malce popravila. Nikakor ni res, da se pri življenskem nezgodnem zavarovanju premija vrne. Nezgodnega življenskega zavarovanja sploh nobena zavarovalnica ne pozna. Poznamo življensko zavarovanje (teh je pravzaprav kar nekaj - naložbeno, zavarovanje za rizik smrti, zavarovanje za primer doživetja,... ... ), ki mu pa lahko priključimo tudi nezgodno zavarovanje. To sta dve ločeni obliki zavarovanja. Nezgodno zavarovanje se VEDNO sklene za vnaprej določeno zavarovalno dobo in sicer za osnovne nevarnosti nezgodno smrt in nezgodno invalidnost. Po želji stranke pa se lahko dodajo dodatne nevarnosti, to so dnevna odškodnina, bolnišnični dan, stroški zdravljenja, stroški reševanja s helikopterjem. Življensko zavarovanje pa se lahko sklene za vnaprej določeno zavarovalno dobo (življensko zavarovanje z naložbenim tveganjem, življensko zavarovanje za primer smrti in doživetja) ali pa dosmrtno (zavarovanje za primer smrti). Premija se NIKOLI in v NOBENEM PRIMERU ne vrača. Lahko zavarovanec po preteku zavarovalne vsote dobi izplačane donose v skladih (pri naložbenem zavarovanju) ali vsoto za primer doživetja (vnaprej določena vsota pri zavarovanju za primer doživetja plus pripisani dobički), nikakor pa ne premije. Issi

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

31. okt 2007 16:21

Issi, napisala sem s preprostimi besedami. Pri navadnem nezgodnem zavarovanju v primeru, da ne dobiš nobene oškodnine, ker se na srečo nisi poškodovač,ne dobiš ničesar. Samo vplačuješ.

Življensko zavarovanje ( nisem upoštevala kombinacij), pa je običajno finančna naložba. Ko se izteče, dobiš denar na podlagi vplačila premij. Izračun takega profita se imenuje različno. Bistvo je, da od vplčanih premij nekaj dobiš, pr nezgodnem zavarovanju pa ne dobiš ničesar. To je bistevena razlika.

Sem se nekoliko nerodno izrazila, vendar si me že popravila  dopolnila. Želela sem napisati na kratko lerazlike, podrobnosti pa so stvar zavarovalnic. Očitno jih ti bolje poznaš.

.

F r i n a

presta77  

član od: 21.9.2007

sporočila: 86

31. okt 2007 23:21

Leni1 sporoči kako se boš odločila prosim,tudi jaz razmišljam o zavarovanju za svojo mlajšo hčerkico (20 mesecev). Starejšo (8 let) pa vsako leto zavarujemo pri vseh zavarovalnicah katere ponudbe dobijo v šoli oziroma nam jih zavarovalnice že kar same pošljejo domov. Pri vsaki plačamo en srednji znesek. lp presta77

181604  

član od: 22.7.2011

sporočila: 279

9. avg 2024 10:13

Svoje 3 otroke imam nezgodno zavarovane že več let. Kritja so (preveč) ugodna, zato je zavarovalnica sklenila, da spremeni kritja, in to drastično, nekatera kar za polovico. Poslali so novo ponudbo -ali pa odstopi.  Sklenjena je bila permanentno.

Ali lahko zavarovalnica sama od sebe kar spremeni polico?

181604

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti