31. okt 2007 15:08
S takimi težavami se sama profesionalno ukvarjam zato nikar misliti, da boste samo s sedenjem na žogi omilili bolečine. Pravilen položaj pri sedenju je pomemben, zato so dobri stoli za sedenje priporočljivi a res ni treba najdražjega!
Edino kar res pomaga je pravilno razgibavanje hrbtenice. O tem bi lahko pisala in pisala, a lahko tudi poiščete v knjižnici ali pa me kontaktirate na privat mail, zapomnite pa si: pravilne vaje, izvajati na pravilen način, z dihanjem in predvsem redno. Na dan vam to "vzame " cca 15 minut.
Iz mojih izkušenj je najtežje vsakemu zlasti slednje: še tako dober nasvet povsem zvodeni, če nismo pripravlji tega v resnici storiti! Toliko ljudi sem že srečala, ki so sami sebe prepričali, da so vse na tem svetu že sprobali, a ko jih dalje sprašujem vidim, da niso pripravljeni vsak dan narediti nekaj preprostih vaj! Kupili pa bi karkoli!
Vsekakor je žoga v redu, pa ša marsikaj drugega, tako da me ne razumeti, da je vse zanič!
no, odločitev o zdravi hrbtenici je vsekakor v rokah posameznika, drugo pa so bolezni, ki se manifestirajo z bolečinami v hrbtu, a o tem tu ne govorim.