pravkar se je poslovila prijateljica,ki je prisla na kavo tudi z namenom da se malo potozi.Gre za tole:
- ko se je porocila, je " podedovala " tudi 4 grobove,- od mozevih starsev in dveh(neporocenih ) bratov. Sorodniki-teh je kar nekaj, pridejo vsako leto na pokopalisce, prizgejo kaksno sveco, se ustavijo na kofetu, vendar
nobenemu od njih ni nikoli prislo na misel, da bi jo vprasal, ce lahko kaj prispeva za celoletno -moram reci vzorno- vzdrzevanje le-teh.Nekako se jim zdi samoumevno, da to dela ona, ker zivi pac v istem kraju in je pri roki. Toda roze,cvetlicne gobe,benzin in se druge malenkosti stanejo. V nekaj letih odkar skrbi za te pokojne, bi se verjetno nabralo kaj denarja...pa nic,le kaksna kritika, da bi bile dobre tudi plasticne roze,ker je po smrti itak vseeno .
Moram reci, da sem ostala brez besed. Bila sem malo nepripravljena na tako temo, ker se mi zdi samoumevno, da za starse in brate- tudi po s smrti skrbijo vsi otroci, ne samo tisti,ki je najblizje pokopaliscu.Kaksno pa je vase mnenje o tej-moram reci- malo nenavadni temi? Sam sem mnenja, da bi morala prej ali slej naceti tudi ta problem, samo bojim se da je predolgo cakala- pac v dobri veri, da se bo morda kdo pa le spomnil!
lucka52