Čistilo?

beki  

član od: 21.11.2006

sporočila: 236

tema odprta - 29. okt 2007 12:43 | ogledi: 1.405 | odgovori: 3

Prosim, če veste s katerim čistilom bi sčistila nagrobni kamen, da bi se svetil?

Hvala in lp!

beki

beki  

član od: 21.11.2006

sporočila: 236

29. okt 2007 12:44

Oprostite svetlo beki

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

29. okt 2007 13:11

Zadnič sem pri OBI-ju videla čistilo, ki je namenjeno prav za čiščenje kamenja in nagrobnikov. kobra 1

lipa1  

član od: 19.10.2007

sporočila: 193

29. okt 2007 20:15

Predlagam, da najprej očistiš nagrobnik s čistilom za kamen. V tehnični trgovinah je kar nekaj premazov za kamen (Belinka, Kema Puconci-poišči si jih v iskalniku na netu). Jaz sem nedavno uporabila Belinkin premaz(cca 6 EUR 1/2 litra), na spomladi postavljenem nagrobniku in moram reči, da je rezultat po enkratnem premazu zadovoljiv. Za mazanje sem uporabila male krpice - brisačke, počakala sem da se je premaz malce posušil in zloščila. Moram povedati, da se je po kamnu prevrnila sveča in smo imeli dokaj velik temen madež voska, ki ga sedaj po uporabi tega premaza skorajda ni videti. Kamen je dobil polnejši sijaj. Če ni prestar kamen toplo priporočam enega teh premazov, imajo pa neprijeten vonj (trpentin). Če ti premaz ostane ga lahko doma uporabiš za premazovanje okenskih polic iz kamna ali za premazovanje kakršnih koli drugih kamnitih površin. lipa1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti