4. jun 2009 9:42
cellnet je napisal/a: |
...... kje je zavedanje, da so maščobe v margarini veliko slabše kot maščobe v maslu. da so se pravzaprav srčne bolezni množično začele pojavljati skupaj z margarino in da tudi najboljše margarine vsebujejo, barvila, emulgatorje in arome. edine sprejemljive margarine pa so itak skoraj še enkrat dražje od masla. kje je potem računica? zdravje?
cellnet |
po mojem se lahko vprasamo ali je povecanje stevila srcnih obolenj res posledica samo uporabe margarine kot take, ali je to prej posledica povecane porabe, saj je z nizjo ceno le-ta postala zelo dostopna.
So mascobe v margarini res slabse? Ce gledamo sestavo masla in margarin, ima maslo celo vec nasicenih mascobnih kislin, pa tudi trans mascobnih kislin.
http://www.zdruzenje-nutricionisti-dietetiki.si/ma
Meni je to sicer vseeno, sploh ker jaz pojem najvec trans-mascobnih kislin v ocvrti hrani
Sicer pa uporabljam pri kuhi raje maslo, pri nadevih tudi, pri peki biskvita naceloma ne dodajam mascobe, pri marmornem kolacu in piskotih pa raje margarino. Tako kot Ezoju mi je okus premocen, pa piskoti se mi radi razlezejo
LP, R.