26. okt 2007 6:04
http://www.zzv-ms.si/si/dezinfekcija-dezinse
Po tejle strani sodeč se je treba obrniti na lokalni zavod za zdravstveno varstvo.
rimljanka
26. okt 2007 6:04
http://www.zzv-ms.si/si/dezinfekcija-dezinse
Po tejle strani sodeč se je treba obrniti na lokalni zavod za zdravstveno varstvo.
rimljanka
26. okt 2007 6:19
Dobi se v Avstriji neka stvar za zaplinit stanovanje.Zapliniš in greš za en dan ven.Pravijo ,da pomaga. nekajlepega
26. okt 2007 11:21
Ja to zaplinjanje učinkuje samo ga moraš večkrat ponavlat.Mi smo imeli tudi takšne probleme v službi.Vsakih 2 do 3 tedne so špricali in s plinom.Plus tega če opaziš kje se najbolj gibljejo ali od kod kot prihajajo namažejo s takšnim strupom, kot je silikonski kit ,tako da on s svojimi nogicami odnese v leglo.
26. okt 2007 11:49
Pojma nimam sicer kako se te nadloge znebi, bi ti pa tudi jaz svetovala, da vprašaj koga, ki ni iz naše države (če imaš možnost), ker se mi zdi, da imajo drugje boljše načine za znebitev razne mrgolazni. Nam so neki znanci iz Francije podarili en tak strup (sicer proti mravljam) ampak je učinkoval bolj kot vse stvari, ki se jih dobi pri nas. Mravlje so takoj izginile (v roku 5 minut jih ni bilo več v stanovanju s samo kapljico te tekočine). Še lepo so pospravile za sabo, haha, da jih ni bilo treba pometat ven. Scorpy
26. okt 2007 14:33
Ščurkom baje smrdi mačja meta. Pred časom sem živela v študentskem stanovanju nad eno izmed ljubljanskih restavracij (fuj fuj fuj!!) in smo tudi imeli ščurke, zato sem naredila raziskavo in ugotovila, da je edina ekološka metoda mačja meta. Dobi se na tržnici ali v trgovinah za male živali. Nastavite jo po kotih, morda bo pomagalo. Jaz sem se kmalu po odkritju prvih dveh izselila, tako da ne vem, če res dolgoročno učinkuje. Je pa za poskusit. Srečno. RadaJem
13. feb 2008 16:44
Obstaja poseben prah, ki ga razporedimo po stanovanju.Z zaužitjem le tega se ščurek začne v 24h razkrajati, ko je že mrtev se ga lotijo drugi vrstniki in se s tem okužijo, tako gre veriga naprej in imamo po 3 mesecih garantiran uspeh.Od ščurka osane samo prah seveda, če ga vrstniki prej že ne pojejo.Prah ne vsebuje strupov, ni toksičen in nima vonja, ni nevaren za ljudi in živali.Namenjen je tako za v gospodinjstvu kot v mesarijah, trgovinah, industriskih halah, itd. Burnik Sporočilo je spremenil(a) Burnik dne 13. feb 2008 16:48:23
13. feb 2008 16:52
Imeli smo jih v službi.Samo ne vprašat,kako je bilo,ker sem hodila v službo brez torbice,jakne ali kaj podobnega,da ga nebi prinesla domov.Pa je to zelo velika hiša v Ljubljani in skoraj vsak Slovenec jo je kdaj obiskal.Sloveli naj bi po higieni in sterilnosti,...No tam so največji packi. Ko so vse to prešpricali je bilo nekaj časa še huje,potem pa se je stanje umirilo.Po kakšnem letu sem domov odnesla dežnik.Ali veste kdo je bil notri.... Še dobro da je bil že mumija. anaeva
13. feb 2008 18:28
Res nebi znala svetovati kako se jih znebiti, sem pa našla tole in se mi zdi da bo res "težka" : Ob besedi "ščurek", večina ljudi pomisli na nesnago, bolezni in šest-nogo pošast, sovražnico vsakega gospodinjstva. Če menite, da smo ljudje boljši od ščurkov se motite… sicer se pa vprašajte: koliko časa bi zdržali brez glave? Če nameravate izstradati ščurka, potem se morate zavedati, da živalca zdrži brez hrane več kot mesec dni. Tudi utopitev je odsvetovana, saj ga boste morali v nasprotnem primeru utapljati 40 minut. V primeru obglavljanja vam bo ščurek delal družbo vsaj teden dni, preden bo umrl zaradi žeje (možgani se ne nahajajo v glavi temveč v telesu). Ja, ščurek ima črn pas v preživetju. Ko ga boste našli v kuhinji, se boste spraševali kako je majhni ninji uspelo vstopiti v stanovanje. Mladi ščurki za vstop ne potrebujejo večje razpoke od enega milimetra, odrasli potrebujejo dva do tri milimetre. Bizaren svet ščurkov ne vsebuje romantike; samica se pari le enkrat in ostane noseča celotno življenje. Srce parajoče? Niti ne, če pomislimo, da je njihovo srce le preprosta tuba z ventili, ki poganja kri naprej in nazaj. Kratki prestanki bitja srca žuželke ne poškodujejo. Tipalki, s katerimi locira prijatelje in družino, se lahko kosajo s sodobnim GPS sistemom (satelitsko navigacijo). Oči ima sestavljene iz 4 000 leč, ki mu omogočajo simultan pogled na vse strani. Zadek ima opremljen z detektorjem gibanja, ki mu pove točno smer napadalca. Kaj pa strupi? Ščurek spreminja hrano v "energijski dodatek", ki mu pomaga pri nevtralizaciji oz. omilitvi strupa. Tudi premalo prežvečena hrana mu ne dela problemov, saj ima v prebavnem traku set zob, ki delo dokončajo. Na svetu obstaja več kot 4 000 vrst ščurkov, med katerimi je najbolj zanimiv portugalski ščurek iz rodu Madeira, ki v primeru ogroženosti prične oddajati vonj, primerljiv le z veliko crkovino. Torej, ko vas nekdo ozmerja z insektom, ga prosite naj bo bolj specifičen - primerjava s ščurkom ni žaljivka temveč komplimet. Kristina
13. feb 2008 19:27
Kristina, a mi izdaš vir tvojega zapisa?
rimljanka - zasebno mnenje
13. feb 2008 20:55
Ščurki...se spomnim nedelje 1 teden dni nazaj... S fantom lepo zajtrkujeva,mami sesa dnevno nakar začne kričati in kliče brata...v dnevni ščurek...samo problem je,da se moj preljubi bratec ukvarja z gojenjem eksotičnih živali in posledično ščurki... Tako da jaz bi takoj klicala strica,ki bi dezifinciral hišo/stanovanje...lahko pa po stanovanju spusti odrasle ptičje pajke (po možnosti lačne). So pa ta bitja res trdoživa,množijo se hitreje kot rečeš keks,crknejo za boga ne,grdi kot smrt,cvilijo pa huje kot prašički... Včasih pomislim,da je moja mami najbolj potrpežljiva oseba na svetu RoncolinoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tiramisu
Hrustljav piščanec iz pečice